Health & Fitness

«Περιορίστε την ασπιρίνη για την πρόληψη εμφράγματος»

Τι εισηγείται επιτροπή στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H ασπιρίνη δεν προλαμβάνει το εγκεφαλικό και το έμφραγμα σύμφωνα με αμερικανούς γιατρούς
Ασπιρίνη © UNSPLASH

Τον περιορισμό στη χρήση της ασπιρίνης για την πρόληψη εγκεφαλικού και εμφράγματος προτείνει μία επιτροπή ειδικών στις ΗΠΑ.

Περιορισμό στη χρήση της ασπιρίνης για την πρόληψη εγκεφαλικού και εμφράγματος προτείνει μία επιτροπή ειδικών στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών είναι μεγαλύτερος από τα οφέλη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η πρόταση για αλλαγή των συστάσεων βασίζεται σε αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών, όπως η αιμορραγία στον εγκέφαλο, είναι μεγαλύτερος από τα δυνητικά οφέλη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η 16μελής Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών, της οποίας οι γνωμοδοτήσεις βοηθούν στη διαμόρφωση των αμερικανικών πολιτικών υγείας, αναθεωρεί επίσης προηγούμενη σύστασή της για χρήση της ασπιρίνης ως προληπτικού μέσου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο συστάσεων, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, οι γιατροί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στη συνταγογράφηση χαμηλών δόσεων ασπιρίνης σε άτομα κάτω των 60 που δεν έχουν υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο, ακόμα κι αν ο κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων υπερβαίνει το 10% σε διάστημα δεκαετίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται «σε ατομικό επίπεδο», λέει η επιτροπή

Παρόλα αυτά, τα άτομα που ήδη λαμβάνουν προληπτική αγωγή με ασπιρίνη δεν θα πρέπει να την σταματούν με δική τους απόφαση. Επιπλέον, οι νέες συστάσεις δεν ισχύουν για όσους έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα.

Η ασπιρίνη εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων που μπορούν να «μπλοκάρουν» τις αρτηρίες, αλλά μελέτες έχουν εγείρει ανησυχίες ότι η τακτική λήψη της αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας, ειδικά στο γαστρεντερικό σύστημα και τον εγκέφαλο, κίνδυνοι που αυξάνονται με την ηλικία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ