Health & Fitness

H Pfizer Hellas πρωταγωνιστεί στο διάλογο για τη διαφορετικότητα

Μεγάλος Χορηγός στο 3o Diversity in Business Conference 2021

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Pfizer Hellas στο διάλογο για τη διαφορετικότητα

Τις προτεραιότητές της σε θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης εξέφρασε η Pfizer Hellas

Την ενεργή στήριξή της σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον δήλωσε για ακόμα μια φορά η Pfizer Hellas, με τη συμμετοχή της ως Μεγάλος Χορηγός στο 3o Diversity in Business Conference 2021.

Συμμετέχοντας στο στρατηγικό πάνελ με θέμα «Διαφορετικότητα & Ένταξη», η κα. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus-Malta και επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!» της εταιρείας, παρουσίασε τη στρατηγική της Pfizer σε θέματα Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Pfizer παγκοσμίως: «Στόχος μας είναι όχι μόνο να ανακαλύπτουμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας αλλά και να δημιουργούμε ένα πλάνο για το μέλλον. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Pfizer απέδειξε ότι μέσα από συμπερίληψη με τη μορφή στρατηγικών συνεργασιών προέκυψε μια λύση που η ανθρωπότητα είχε τόσο ανάγκη. Στη Pfizer δεν υλοποιούμε δράσεις μόνο για να βελτιώσουμε την κουλτούρα της εταιρείας και να προσφέρουμε στους εργαζόμενους ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους αλλά στόχος μας είναι να έχουμε ένα ισχυρό και δυνατό αποτύπωμα στην κοινωνία, ως ένας καλός εταιρικός πολίτης, και το αποδεικνύουμε καθημερινά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μπερτσιάδου

Σχετικά με το πλάνο δράσεων που υλοποιεί η Pfizer Hellas στον τομέα αυτό, η κα Μπερτσιάδου υπογράμμισε: «Μέσα από την ομάδα «Diversity & Inclusion, Action!» στην οποία συμμετέχουν και μέλη της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, υλοποιούμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες με μεγάλο εύρος, όπως εκπαιδεύσεις, καμπάνιες ενημέρωσης για θέματα σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση, δημιουργία προγράμματος ενδυνάμωσης γυναικών στελεχών και ιατρικών επισκεπτών, συνεργασίες με ΜΚΟ για την ενίσχυση προγραμμάτων που δίνουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρίες, δράσεις ενημέρωσης για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενημερώσεις σχετικά με τις ηλικιακές διακρίσεις.

pfizer.jpg
Λία Μπερτσιάδου

Αναφερόμενη στα εμπόδια και στα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην προσπάθεια ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον η κα. Μπερτσιάδου αναφέρθηκε στις ασυνείδητες προκαταλήψεις (unconscious bias) αλλά και στη διστακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Διαφορετικότητα & η Συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον, που πολύ συχνά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να μπορέσουν οι εταιρείες να εφαρμόσουν στρατηγικές που προάγουν την ισότιμη αντιμετώπιση.

Να σημειωθεί ότι η Pfizer Hellas ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019.

To συνέδριο διοργανώθηκε από το ΚΕΑN – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων με συνδιοργανωτή την BOUSSIAS και τη συμμετοχή στελεχών από μεγάλες επιχειρήσεις, θεσμικούς εκπροσώπους και οργανώσεις. Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδειχθεί η σημασία και τα οφέλη της διαφορετικότητας για κάθε εταιρεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ