Visual Browsing
Καινοτομία στα laser «σβήνει» τις ρυτίδες γρήγορα και ανώδυνα
ADVERTORIAL

Καινοτομία στα laser «σβήνει» τις ρυτίδες γρήγορα και ανώδυνα

Με το SmartXide Punto της ιταλικής DEKA η διαδικασία θα κρατήσει όσο ένα «διάλειμμα για φαγητό»
Η ιταλική εταιρεία DEKA, με το SmartXide Punto, μειώνει τις ρυτίδες και βελτιώνει τις φθορές του δέρματος γρήγορα και εύκολα

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία στα CO2 Laser για την ανανέωση της επιδερμίδας έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία 20 χρόνια, η ικανότητα αντιμετώπισης διαφορετικών παθήσεων του δέρματος και διάφορων τύπων δέρματος περιοριζόταν πάντα σε λίγες μόνο ρυθμίσεις παραμέτρων (ισχύς, χρόνος, πυκνότητα). Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, οι γιατροί έχουν στα χέρια τους λιγότερο επεμβατικές θεραπείες με περιορισμένο χρόνο αποθεραπείας και συνεδρίες που να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους άμεσα.

Το SmartXide Punto με το CoolPeel της Ιταλικής εταιρείας DEKA έχει επαληθευτεί ως η πιο ευέλικτη, ασφαλέστερη και σύντομη διαδικασία αναζωογόνησης δέρματος (ελαφριά απολέπιση) που επιτρέπει την προσαρμογή της λειτουργίας του ανάλογα με τις δυνατότητες του ασθενούς και τις ανάγκες του δέρματος.

Σχετικα
«Οι Κόρες» είναι το νέο συγγραφικό επίτευγμα του Alex Michaelides
«Οι Κόρες» είναι το νέο συγγραφικό επίτευγμα του Alex Michaelides

Η έκθεση στον ήλιο και η φωτογήρανση συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης του  δέρματος. Την όψη δηλαδή και τη λειτουργία. Το CO2 Skin Resurfacing θεωρούνταν ανέκαθεν η πρώτη επιλογή θεραπείας για τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τη φθορά του δέρματος του προσώπου. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου χρόνου αποθεραπείας και των συχνών επιπλοκών, οι περισσότεροι ασθενείς άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Με την πάροδο των ετών, αυτοί οι τύποι επεξεργασίας CO2 προορίζονταν κυρίως για πιο επιθετικές εφαρμογές.

Συχνά υπήρχαν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως οίδημα, κάψιμο και ερύθημα τα οποία συχνά διαρκούν πολλές εβδομάδες.

Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική τεχνολογία εξελίσεται και προσφέρει λιγότερο επεμβατικές  μεθόδους. Αυτό οδήγησε σε μια ευρεία παραγωγή χιλιάδων non ablative (μη επεμβατικών-που δεν αφαιρούν) συσκευών για τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της φθοράς του δέρματος. Ωστόσο, από μια κριτική ανασκόπηση των μελετών και των δημοσιεύσεων αποτελεσματικότητας, κανένα από τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με αυτές τις μη-αφαιρετικές μεθόδους δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αποτελέσματα στην επιφάνεια που επιτυγχάνονται με τα λέιζερ CO2. Το Smartxide Punto με τεχνολογία PSD έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευέλικτο και ευπροσάρμοστο στις διαθέσιμες επιλογές παραμέτρων, προκειμένου να προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος λειτουργίας και οι στόχοι που σχετίζονται με συγκεκριμένες παθήσεις του δέρματος.

Σχετικα
Γράψε ένα στίχο και κέρδισε τις συναυλίες του καλοκαιριού!
Γράψε ένα στίχο και κέρδισε τις συναυλίες του καλοκαιριού!

Διαφορετικά από τα άλλα λέιζερ CO2 κλασματικής εκπομπής που υπάρχουν στην αγορά, το SmartXide Punto παρέχει στους χρήστες γιατρούς εξαιρετική ευελιξία επιλογής σχήματος παλμού και άλλων παραμέτρων για ελαχιστοποίηση των παρενεργειών αντίθετα με  πολλές θεραπείες των Laser CO2 που διατίθενται σήμερα.

(Scanner του Smartxide Punto που επιτρέπει την επιλογή σχημάτων εκπομπής)

Το Cool Peel αντιπροσωπεύει την τελευταία καινοτομία στις θεραπείες των λεγόμενων lunch break treatments (θεραπείες σύντομες όσο ένα διάλλειμα για φαγητό) από την DEKA Italy χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη λειτουργία παλμού (High Pulse - HP) που διατίθεται μόνο από το σύστημα λέιζερ SmartXide Punto CO2. Έχει βάθος ελεγχόμενης διείσδυσης (20 μm έως 70 μm) που βοηθά στην αποφυγή σημαντικού χρόνου αποθεραπείας (από 0 έως 2 ημέρες, εάν υπάρχει), αλλά διατηρεί τις ιδιότητες επιφανειακής θεραπείας για να παρέχει στους ασθενείς αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο λεγόμενο skin resurfacing. Ο ελάχιστoς χρόνος αποθεραπείας έχει μεγάλη ζήτηση από τους σημερινούς ασθενείς και οι ''Lunch break'' θεραπείες κερδίζουν δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία. Το  Cool Peel κατανοεί αυτές τις απαιτήσεις των ασθενών και παρέχει ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, με σύντομο χρόνο αποθεραπείας.

Το Cool Peel πραγματοποιείται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ με την εφαρμογή του σαρωτή επαφής (scanner). Mε το τέλος της θεραπείας βλέπουμε μια ήπια ερυθρότητα που τείνει να εξαφανιστεί μέσα σε λίγες ώρες.

 

Αποτελέσματα

Μετά από 3-4 θεραπείες οι ασθενείς είναι πολύ ικανοποιημένοι με την εμπειρία και βρήκαν τη συγκεκριμένη θεραπεία πιο εύκολη, πιο γρήγορη και με πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λέιζερ CO2.

Συμπερασματικά

Το SmartXide Punto και το Cool Peel είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του δερματολόγου για την αντιμετώπιση των περισσότερων τύπων δέρματος. Οι ασθενείς λατρεύουν την ταχύτητα της θεραπείας και έχουν φρέσκο, λαμπερό δέρμα αμέσως μετά τη θεραπεία με λίγο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Η βελτίωση του μεγέθους των πόρων, της υφής του δέρματος και των λεπτών γραμμών γίνεται ορατή καθώς ο ιστός θεραπεύεται. Είναι υπέροχο να έχουμε μια συσκευή που να λειτουργεί χωρίς αναισθησία και να μειώνει το χρόνο θεραπείας σε λεπτά για ένα ολόκληρο πρόσωπο.

Η DEKA με εργοστάσιο στη Φλωρεντία της Ιταλίας και εμπειρία 30 ετών στη κατασκευή lasers ανακαλύπτει νέες θεραπείες με ασφάλεια και επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Τρεις δεκαετίες με επιστημονικές έρευνες και ανακαλύψεις νέων τεχνολογιών που έχουν εξασφαλίσει πραγματικά οφέλη για τους γιατρούς και τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Με παρουσία σε πάνω από 120 χώρες η DEKA είναι στο επίκεντρο των καινοτόμων συστημάτων ιατρικών laser.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5