1821 Digital Gallery

Στα ύψη η ζήτηση για πλαστικές και μπότοξ εν μέσω πανδημίας

Στα ύψη η ζήτηση για πλαστικές και μπότοξ εν μέσω πανδημίας
Μπότοξ © UNSPLASH
Πώς επηρέασε σε αυτό η εκτεταμένη χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί
  • A-
  • A+
0
Τα μπότοξ και γενικότερα οι πλαστικές επεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση την περίοδο της πανδημίας

Πολλοί κλάδοι πλήττονται από τoν κορωνοϊό, όχι όμως η πλαστική χειρουργική, καθώς η ζήτηση για λιποαναρρόφηση και μπότοξ έχει εκτοξευθεί.  

Η πανδημία φέρεται να φέρνει τα πάνω κάτω στην αποδοχή των αισθητικών παρεμβάσεων. Σύμφωνα με τον Λουτς Κλάινσμιτ από τη Γερμανική Εταιρία Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής (DGÄPS) παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν βγαίνει, εξακολουθεί όμως να βλέπει το πρόσωπό του στο καθρέφτη και έτσι στο lockdown πολλοί αποφασίζουν να κάνουν κάτι για τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας είναι ότι οι κάθε είδους παρεμβάσεις μπορούν να καλυφθούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο κάτω από μια προστατευτική μάσκα.  

Ο γιατρός Μουράτ Νταγκντέλεν από το Ντίσελντορφ διαπιστώνει ότι πολλοί ενδιαφέρονται για λιποαναρρόφηση διότι πήραν περιττά κιλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Άλλοι πάλι, λέει ο Γερμανός γιατρός, αξιοποιούν την αναγκαστική παραμονή στο σπίτι για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Σχετικα
Τάκης Καμπύλης: Ένα βιβλίο για τον «εμφύλιο καλών παιδιών»
Τάκης Καμπύλης: Ένα βιβλίο για τον «εμφύλιο καλών παιδιών»

Όπως λέει χαρακτηριστικά «οι ασθενείς έχουν τώρα περισσότεροι χρόνο να αφιερώσουν στο παρουσιαστικό τους».  

Στις πρώτες θέσεις βλεφαροπλαστική και μπότοξ   Για το προφίλ των πελατών η επικεφαλής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής στο Ντέγκερλοχ της Στουτγάρδης Αντρέα Φόρνοφ λέει ότι ολοένα και περισσότεροι δάσκαλοι ή άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι συγκαταλέγονται στους ασθενείς της: «Είναι δηλαδή άνθρωποι με σταθερό εισόδημα. Υπάρχουν ωστόσο και πελάτες που εργάζονται σε κομμωτήρια και κουρεία ή στην εστίαση».

Η Γερμανίδα γιατρός εκτιμά ότι πολλοί Γερμανοί διαθέτουν χρήματα σε αισθητικές παρεμβάσεις, που προορίζονταν για ακυρωμένα λόγω καραντίνας ταξίδια. Στη Γερμανία δεν καταγράφεται ο αριθμός και το είδος των πλαστικών εγχειρήσεων.

Σχετικα
Γκάγκα για τα νέα μέτρα: Τρομακτική η πίεση στο ΕΣΥ
Γκάγκα για τα νέα μέτρα: Τρομακτική η πίεση στο ΕΣΥ

Ωστόσο, μια μη αντιπροσωπευτική έρευνα μεταξύ των μελών της Γερμανικής Εταιρίας Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής δείχνει ότι στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι βλεφαροπλαστική, το μπότοξ και με διαφορά η προσθετική στήθους και η λιποαναρρόφηση.  

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρία Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) με έδρα την αμερικανική Πολιτεία Νιού Χαμσάιρ, η Γερμανία ανήκει στις χώρες με τις περισσότερες επεμβάσεις.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ιταλία, η Γερμανία, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ινδία και η Ρωσία. Η πλειοψηφία των πλαστικών γίνεται σε γυναίκες, ενώ οι επεμβάσεις σε άνδρες υπολογίζεται σε μόλις 10%-15%.   «Χτίζοντας» κοιλιακούς που δεν υπάρχουν  

«Προβληματικά σημεία» στους άνδρες θεωρούνται η κοιλιά, το στήθος και το προγούλι. Στη μόδα είναι για παράδειγμα η αισθητική παρέμβαση στους κοιλιακούς. Με το λεγόμενο «Abdominal Sculpting» αφαιρείται λίπος επιλεκτικά έτσι οι κοιλιακοί να φαίνονται γυμνασμένοι.  

H γιατρός Αντρέα Φόρνοφ παρατηρεί ότι οι άνδρες αποφασίζουν ταχύτερα από τις γυναίκες αν θα κάνουν μια αισθητική παρέμβαση: «Όταν άνδρες έρχονται στην κλινική για το πρώτο ενημερωτικό ραντεβού, έχουν συνήθως αποφασίσει τι, πως και πότε το θέλουν. Αντίθετα οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές. Χρειάζονται περισσότερο χρόνο και αποφασίζουν, όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις».  

Με πληροφορίες από Deutsche Welle  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5