1821 Digital Gallery

Με ποια φυσική μέθοδο επιτυγχάνεται η αύξηση του στήθους

Με ποια φυσική μέθοδο επιτυγχάνεται η αύξηση του στήθους
Αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο
  • A-
  • A+
0
Μεταφορά λίπους από το σώμα μας για την αυξητική στήθους

Τη βοήθεια των ειδικών ζητούν πολλές γυναίκες θέλοντας να αποκτήσουν ένα πιο όμορφο και στητό στήθος, καθώς τις κάνει να αισθάνονται πιο θελκτικές και αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους.

Η λιπομεταφορά είναι η πιο φυσική μέθοδος για την αύξηση του στήθους. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γίνεται η μεγέθυνση των μαστών αποκλειστικά με αυτόλογο λίπος (δηλαδή με λίπος από την ίδια τη γυναίκα), χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

«Με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης απομακρύνουμε αρχικά το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς ή από τους μηρούς και το επανατοποθετούμε (κατόπιν επεξεργασίας) στο στήθος, για την ενίσχυση του μεγέθους του», εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης (https://www.agaitanis.gr/), Πλαστικός Χειρουργός MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για την αυξητική στήθους, όπως τις δίνει ο κ. Γαϊτάνης.

Σχετικα
Πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού EBV δοκιμάζει η Moderna
Πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού EBV δοκιμάζει η Moderna

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση

Κάθε γυναίκα είναι ιδανική υποψήφια για αυξητική στήθους, αρκεί να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών, ώστε το στήθος της να έχει διαμορφωθεί πλήρως.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για αυξητική στήθους

Σχετικα
Deltacron: Η ιστορία της ανύπαρκτης «σούπερ» μετάλλαξης
Deltacron: Η ιστορία της ανύπαρκτης «σούπερ» μετάλλαξης

Ενδείξεις για αυξητική στήθους έχουν κυρίως:

  • Ο γυναίκες με μικρό στήθος
  • Οι γυναίκες που παρουσιάζουν ανομοιομορφία στον όγκο και στο σχήμα των μαστών τους
  • Όσες έχουν χάσει αρκετό βάρος
  • Γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό
  • Γυναίκες μετά από μαστεκτομή

Ποια είναι η διαδικασία

«H διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου υπάρχει περίσσεια και τη μεταφορά του στο στήθος για τη μεγέθυνσή του. Το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές, διότι είναι αυτόλογο, δηλαδή λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Στο πρώτο στάδιο ο γιατρός παίρνει λίπος από το σώμα της ασθενούς με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Συνήθως για τη λήψη λίπους προτιμώνται η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν φτάνει, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Στο δεύτερο στάδιο, αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση, ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το αφαιρούμενο λίπος, είτε με ειδική φυγοκέντρηση είτε με διάφορες άλλες μεθόδους διήθησης.

Στο τρίτο στάδιο ο γιατρός εγχύει το λίπος στην περιοχή του στήθους. Η ποσότητα του λίπους, που θα εγχυθεί, εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα της γυναίκας, όσον αφορά στον βαθμό αύξησης των μαστών της, αλλά και από τη δυνατότητα διάτασης, που έχει το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πλεονεκτήματα της αυξητικής με λιπομεταφορά

  • Συνδυασμός δύο επεμβάσεων σε μία

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον συνδυασμό της λιποαναρρόφησης και της μεταφοράς λίπους, ο εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί να ενισχύσει το μέγεθος του στήθους.

«Το θετικό είναι ότι βελτιώνουμε δύο ή και περισσότερα σημεία στο σώμα μας παράλληλα. Το λίπος αφαιρείται από ένα-δύο σημεία και μεταφέρεται εκεί, ακριβώς, που χρειάζεται, στην προκειμένη περίπτωση στο στήθος», διασαφηνίζει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

«Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, προβληματικές περιοχές εξομαλύνονται και σμιλεύονται, μαζί με την αυξητική στήθους με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς», προσθέτει.

  • Φυσικά αποτελέσματα

Ένας λόγος και, μάλιστα, από τους πιο βασικούς, για τους οποίους η επέμβαση αυτή είναι διαδεδομένη, είναι επειδή τα αποτελέσματα φαίνονται εντελώς φυσικά. Το στήθος αυξάνεται σε μέγεθος από αυτόλογο λίπος και, όπως προαναφέρθηκε, δεν γίνεται χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

  • Αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο

Περίπου το 40-70% του μεταφερόμενου λίπους θα παραμείνει στο σημείο για πάντα, ενώ το υπόλοιπο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη. Η λιπομεταφορά, όμως, μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά, για την περίπτωση που η ασθενής επιθυμεί ακόμη πιο πλούσιο στήθος.

Μειονέκτημα

Πολύ αδύνατες γυναίκες, που έχουν στεγνό σώμα χωρίς λίπος, δεν μπορούν να υποβληθούν στη συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόλογο λίπος.

Λιπομεταφορά για αυξητική γλουτών – BrazilianButtockLift

Η διαδικασία, που περιεγράφηκε παραπάνω, μπορεί να εφαρμοστεί και για την αύξηση του όγκου στην περιοχή των γλουτών. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται η αφαίρεση λίπους από σημεία, στα οποία υπάρχει περίσσεια και στη συνέχεια, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, το λίπος μεταφέρεται στην περιοχή των γλουτών.

Η ζήτηση για «βραζιλιάνικους γλουτούς» έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν την συγκεκριμένη επέμβαση για καθαρά αισθητικούς λόγους. Άλλες γυναίκες, πάλι, την επιλέγουν ύστερα από μεγάλη απώλεια βάρους, όπου οι γλουτοί έχουν «αδειάσει» και χρειάζονται όγκο και ανόρθωση. Τέλος, ένας, ακόμη, λόγος είναι η χαλάρωση, που προκύπτει λόγω ηλικίας (συνήθως άνω των 40 ετών).

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι πολύ σύντομος, καθώς οι τομές είναι μικροσκοπικές και επουλώνονται πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου φυσικό, όπως και στην λιπομεταφορά στο στήθος.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5