1821 Digital Gallery
Η Βουλή των Ελλήνων «φοράει» την πράσινη κορδέλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

Η Βουλή των Ελλήνων «φοράει» την πράσινη κορδέλα

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα
Πράσινη κορδέλα «έντυσε» το κτίριο της Βουλής και το νέο σιντριβάνι της Ομόνοιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

Με το πράσινο χρώμα που συμβολίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα φωταγωγήθηκε το κτίριο της Βουλής και το νέο σιντριβάνι της Ομόνοιας. Η Βουλή των Ελλήνων και ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι. προχωρώντας στη συμβολική αυτή πράξη θέλοντας να δώσουν μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας.

Ελπίδα γιατί το σύνθημα της καμπάνιας «Light It Green» αποτέλεσε το κάλεσμα στην ενημέρωση του κόσμου για το λέμφωμα, την πρόληψη αλλά και τις σημαντικές εξελίξεις της επιστήμης σε ό,τι αφορά στη θεραπεία των δύσκολα αντιμετωπίσιμων ασθενειών. Συμπαράσταση γιατί η Ελλάδα καταγράφει δυστυχώς «πρωτιά», με τα περισσότερα νέα περιστατικά παγκοσμίως. Συγκεκριμένα στη χώρα μας καταγράφονται 5,3 περιστατικά λεμφώματος ανά 100.000 ανθρώπους, ενώ ο μέσος όρος διεθνώς είναι 1 περιστατικό ανά 100.000 κατοίκους.

«Το λέμφωμα, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τον 5ο συχνότερο καρκίνο στην Ευρώπη, παραμένει ακόμα ένας "παραμελημένος" καρκίνος, για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση», ανέφερε η Πρόεδρος της ΕΛΛ.Ο.Κ κα Καίτη Αποστολίδου επισημαίνοντας πως «Αν η νόσος διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, το 75% - 95% των ασθενών θεραπεύονται. Πολλές φορές όμως η διάγνωση της δεν γίνεται έγκαιρα γιατί τα "συμπτώματά" της θεωρούνται κοινά και συνηθισμένα, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να τα παραβλέπουμε. Για τους λόγους αυτούς, η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του σωστού τύπου λεμφώματος και η χρησιμοποίηση νέων τεχνολογικά εξελιγμένων διαθέσιμων θεραπειών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, ώστε να θεραπεύει πλήρως την ασθένεια ή να την ελέγχει επαρκώς ώστε η ποιότητα ζωής των ασθενών να μην επηρεάζεται αρνητικά».

Σχετικα
Γκάγκα για προληπτικό έλεγχο νεογνών: «33 νοσήματα θα καλύπτει το πρόγραμμα»
Γκάγκα για προληπτικό έλεγχο νεογνών: «33 νοσήματα θα καλύπτει το πρόγραμμα»

Η Βουλή των Ελλήνων «φοράει» την πράσινη κορδέλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

«Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ στηρίζει τις δράσεις που πραγματοποιούνται στις 15 Σεπτεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα. Η εμφάνισή του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου είναι αρκετά συχνή στην χώρα μας και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η ενημέρωση και η πρόληψη. Η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση μπορεί να αποβεί σωτήρια», τόνισε η κα Αναστασία Πασακοπούλου, Πρόεδρος του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ.

Μήνυμα ελπίδας έδωσε η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Κ.Ε.Φ.Ι. υπογραμμίζοντας πως: «Η συνεχής και άοκνη έρευνα πάνω στο Λέμφωμα το έχουν μετατρέψει από θανατηφόρα ασθένεια σε μια χρόνια νόσο. Αν επιστήμη σημαίνει, μεταξύ άλλων, να οραματίζεσαι το ανέφικτο, τότε η έρευνα για το λέμφωμα βρίσκεται στην αιχμή της επιστημονικής δραστηριότητας. Οι καινοτόμες θεραπείες, η ανάπτυξη της μοριακής βιολογίας έχουν συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Επιστήμονες με ευαισθησία στον ασθενή, τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και ογκολογικής, έχουν ενώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους με στόχο τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς με λέμφωμα. Σκοπός είναι η δημιουργία στρατηγικής για τη διαχείριση του καρκίνου, ώστε να υπάρξει βέλτιστη πρακτική σε περιβάλλον οικονομικών περιορισμών».

Σχετικα
Άλμπερτ Μπουρλά: Kοντά στον στόχο για τη θεραπεία του καρκίνου
Άλμπερτ Μπουρλά: Kοντά στον στόχο για τη θεραπεία του καρκίνου

Η Βουλή των Ελλήνων «φοράει» την πράσινη κορδέλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Gilead Sciences και της θυγατρικής της Kite.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5