1821 Digital Gallery

Σεπτέμβριος 2020: Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer

Αλτσχάιμερ
Αλτσχάιμερ © PIXABAY/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω από τα 80 θα νοσήσει με κάποια μορφή άνοιας
  • A-
  • A+
0
Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους με δράσεις

Σύμφωνα µε στατιστικά στοιχεία ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω από τα 80 θα νοσήσει από κάποια μορφή άνοιας με πιο συχνή τη νόσο Αλτσχάιμερ. Στη χώρα µας ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι με άνοια στους οποίους αντιστοιχούν 400.000 φροντιστές, αριθμοί που αναμένεται να αυξηθούν δραματικά στο μέλλον.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, μέσω της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας για άτομα με άνοια σε περιοχές της Αττικής και Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, και του προγράμματος «φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια». Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών και εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών. Όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν.

Η «Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια» πιο επίκαιρη από ποτέ

Λόγω της νόσου, μεγάλο μέρος των ατόμων με άνοια καταλήγουν να ζουν απομονωμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν πια να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα η φροντίδα τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Η πανδημία του COVID-19 έκανε τα πράγματα χειρότερα για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους. Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, Σεπτέμβριος 2020, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει καμπάνια ευαισθητοποίησης, με στόχο την ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια, ζητώντας την υποστήριξη και συνδρομή όλων μας.  

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19832 (με τελική χρέωση μόνο 2,60 ευρώ από σταθερό και 2,48 ευρώ από κινητό).

Σχετικα
Βρετανία: Η Όμικρον δεν αύξησε τις νοσηλείες ηλικιωμένων
Βρετανία: Η Όμικρον δεν αύξησε τις νοσηλείες ηλικιωμένων

Οι συνεισφορές θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε το πρόγραμμα προκειμένου όλο και περισσότερα άτομα με άνοια, να λαμβάνουν ιατρική, νοσηλευτική και ψυχολογική φροντίδα με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Στο πλευρό των φροντιστών τηρώντας τις αποστάσεις

Η πανδημία αλλάζει τη μεθοδολογία των δράσεων της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, χωρίς όμως να την εμποδίζει να είναι πάντα σε επαφή με τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.  Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020, 18.00-21.00, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

  • Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, προβληματικές συμπεριφορές. Παρασκευή Σακκά, Nευρολόγος-Ψυχίατρος                                  
  • Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφορά σε άτομα με άνοια. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – δρ. Γεροντολογίας 
  • Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους. Ελένη Μαργιώτη, Νευροψυχολόγος     
  • Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος
Σχετικα
ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 60χρονη που απέσπασε 280.000€ από ηλικιωμένους
ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 60χρονη που απέσπασε 280.000€ από ηλικιωμένους

Στο τέλος των παρουσιάσεων, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210 7210001 ή στο reception@congressworld.gr.

Η Τέχνη θεραπεύει και στηρίζει το έργο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά  ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙΙ». 

Καλλιτέχνες ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας των ατόμων με άνοια συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ενίσχυση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο ART16, Αρτεμισίου 16 – Κεραμεικός από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2020.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 19/9/2020, ώρα 19:00.

Στο χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις με ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Τα έργα της έκθεσης διατίθενται με λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του προγράμματος «φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια».

Περισσότερες πληροφορίες στο 210-7013271 & www.alzheimerathens.gr

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5