Visual Browsing
Η βιομηχανία φαρμάκων DEMO στηρίζει έμπρακτα το ΕΣΥ, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς
ΤΕΥΧΟΣ 744

Η DEMO ABEE στο πλευρό του ΕΣΥ, της Πολιτείας και των ασθενών

Οι δωρεές, η επάρκεια φαρμάκων και η ασφάλεια για τους εργαζόμενους
Η βιομηχανία φαρμάκων DEMO στηρίζει έμπρακτα το ΕΣΥ, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηρίζουν το υγειονομικό προσωπικό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον ασθενή, υλοποιώντας μια σειρά δράσεων για τη αρωγή του ΕΣΥ και των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

H Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO προχώρησε στη δωρεά 60 monitors, αξίας €260.000, μέτρησης ζωτικών λειτουργιών για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, τα οποία παραδόθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19, ενώ έστειλε χειρουργικές μάσκες στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ακόμη, ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO συμμετείχε μαζί με άλλες εταιρείες μέλη στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας. Μέσω αυτής της προσφοράς των μελών της η ΠΕΦ θωρακίζει τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τους.

Οι 40 εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ είναι αμερικανικής κατασκευής και ο προηγμένος σχεδιασμός τους επιτρέπει την ευχερέστερη κίνηση των ασθενών και συμβάλλει στη μείωση του χρόνου νοσηλείας. Ο σκοπός της συγκεκριμένης δωρεάς είναι να αυξηθεί η δυναμικότητα των δημόσιων δομών υγείας σε κλίνες εντατικής θεραπείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Covid-19.

Σχετικα
Ράπτη: Το βοήθημα στους υγειονομικούς θα δοθεί μετά την πανδημία
Ράπτη: Το βοήθημα στους υγειονομικούς θα δοθεί μετά την πανδημία

Εξασφαλίζοντας την επάρκεια φαρμάκων
H DEMO, όπως και όλες οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς και τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, θα έχουν στη διάθεσή τους τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύεται ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας. Στα βασικά φάρμακα η Ελλάδα δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες παράγουν τα δικά μας ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά. Δεσμεύονται να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις και για όσο χρειαστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον Έλληνα ασθενή.

Ασφάλεια για τους εργαζόμενους
Η DEMO έχει πάρει όλα τα μέτρα προστασίας που έχει υποδείξει η Πολιτεία για την ασφάλεια των εργαζομένων της, εφαρμόζει τη μέθοδο της τηλεργασίας, ενώ τα τμήματα παραγωγής, ποιότητας και διανομής εργάζονται ανελλιπώς, και καθημερινά εξυπηρετούν παραδίδοντας στα νοσοκομεία φαρμακευτικό υλικό. Οι παραδόσεις του εξωτερικού συνεχίζονται μάχιμα καθώς η ανάγκη είναι μεγάλη και στις ευρωπαϊκές χώρες.  

Η DEMO, ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στην παραγωγή ενεσίμων ήδη από το 1965, καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της εγχώριας νοσοκομειακής αγοράς, αλλά εξάγει και σε 85 χώρες. Στέκεται δίπλα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας μας και κυρίως στους ασθενείς αυτές τις δύσκολες στιγμές, με την ευχή να βγούμε όλοι γρήγορα και υγιείς από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που έπληξε όλο σχεδόν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5