Visual Browsing
Tα οφθαλμολογικά σκευάσματα Artelac Ectoin & Artelac Complete προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας
ΤΕΥΧΟΣ 744

Επιστροφή στην «κανονικότητα»; Covid-19 και τα μάτια σας

Tα οφθαλμολογικά σκευάσματα Artelac Ectoin & Artelac Complete, προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας
Πώς θα προστατέψεις τα μάτια σου από τη μόλυνση της πανδημίας. Ποια προϊόντα της Artelac μπορούν να βοηθήσουν;

Τα μάτια μας δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της ψυχής μας αλλά και της υγείας μας. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής σε ό,τι αφορά το άγγιγμα του προσώπου και το άγγιγμα ή το τρίψιμο των ματιών αποτελεί «κλειδί» για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από διάφορα επικίνδυνα παθογόνα που μας περιβάλλουν και σίγουρα από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV -2. Ειδικά σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που όλοι προσπαθούμε σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μετά από πολλές εβδομάδες περιορισμένης δραστηριότητας και εγκλεισμού στο σπίτι. 

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσίευση από την Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας, οι ειδικοί στην οφθαλμολογία αναφέρουν ότι η προστασία και η φύλαξη των ματιών, όπως και του στόματος και των χεριών, μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ασθένεια Covid-19 και το πόσο σημαντική είναι η προστασία των ματιών, όπως επίσης και τρόπους για την πρόληψη της μόλυνσης από τα μάτια, κατά τη διάρκεια αυτής της έξαρσης.

Για τα μάτια σας μόνο

Πιο συγκεκριμένα, οι τρόποι προφύλαξης αναλυτικά είναι: 

Σχετικα
Ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και χιλιάδων βιολογικών αυγών
Ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και χιλιάδων βιολογικών αυγών

1. Δημιουργήστε ένα απόθεμα στα οφθαλμολογικά σας φάρμακα, αν αυτό είναι δυνατόν.
2. Ακολουθήστε μία ασφαλή ολοκληρωμένη υγιεινή και τηρήστε την απόσταση από άλλα άτομα στις κοινωνικές σας επαφές.
3. Αποφύγετε το τρίψιμο των ματιών σας. 

Το τρίψιμο των ματιών είναι μια φυσική μας συνήθεια. Αν καταφέρουμε να την αλλάξουμε, θα μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Αν νιώθετε φαγούρα ή την επιθυμία να τρίψετε το μάτι σας ή ακόμα και να προσαρμόσετε τα γυαλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι αντί για τα δάχτυλά σας. Αν πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας για οποιονδήποτε λόγο –ακόμη και για να χορηγήσετε φάρμακο για τα μάτια– πλύνετε πρώτα τα χέρια σας, με σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Κατόπιν, πλύνετέ τα ξανά. Τα ξηρά μάτια μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη τριβή, οπότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ενυδατικές σταγόνες στη ρουτίνα της περιποίησης των ματιών σας.

Tα οφθαλμολογικά σκευάσματα Artelac Ectoin & Artelac Complete
Tα οφθαλμολογικά σκευάσματα Artelac Ectoin & Artelac Complete
Σχετικα
Ονυχομυκητίαση: Πρόληψη και θεραπεία
Ονυχομυκητίαση: Πρόληψη και θεραπεία

Artelac Ectoin και Artelac Complete

Tα σκευάσματα Artelac Ectoin & Artelac Complete, κάτω από την ομπρέλα Bausch+Lomb, με 167 χρόνια καινοτομίας στην οφθαλμολογία, από τον όμιλο BAUSCH Health, είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση σε καταστάσεις ξηροφθαλμίας.

To Artelac Complete είναι ένα εξελιγμένο λιπαντικό οφθαλμικό διάλυμα, εμπνευσμένο από τη σύσταση της φυσικής δακρυικής μεμβράνης, που προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας και άμεση ανακούφιση για μάτια που παρουσιάζουν ξηρότητα, κόπωση, θολή όραση, αίσθημα καύσου και δακρύρροια. Περιέχει μία εξελιγμένη σύνθεση με πολλαπλούς ενυδατικούς και λιπαντικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, καρβομερές και ένα πρόσθετο λιπιδικό συστατικό. Είναι εξαιρετικά ανεκτό ως προϊόν χωρίς συντηρητικά και χωρίς ρυθμιστικά διαλύματα και κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες.

Το Artelac Ectoin είναι οφθαλμικές σταγόνες με το φυσικό συστατικό Ectoin 2% και Υαλουρονικό οξύ, για την πρόληψη και θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας. Απαλύνει όλα τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως κνησμός, δάκρυσμα και ερεθισμός ματιών. Είναι κατάλληλο για χρήση με φακούς επαφής, για ευαίσθητα μάτια και για παιδιά και ενήλικες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ξηροφθαλμία στο www.nomoredryeyes.gr και στο Facebook NoMoreDryEyes.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5