Visual Browsing
Η AstraZeneca προχωρά σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών

Η AstraZeneca προχωρά σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών

Για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στη νόσο COVID-19
Η AstraZeneca επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών εξετάσεων και την ανακάλυψη θεραπείας για την πρόληψη της νόσου COVID-19.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca προχωρά σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στην πανδημία της νόσου COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, η AstraZeneca έχει συνάψει συνεργασία με το World Economic Forum COVID Action Platform, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι ο προσδιορισμός των χωρών με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Η Ιταλία θα λάβει τις πρώτες αποστολές αυτήν την εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, η AstraZeneca Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΣΦΕΕ προχωράει σε προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού.

 

Επιπλέον, η AstraZeneca επιταχύνει την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων προκειμένου να διευρύνει τους ελέγχους και συνεργάζεται με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου, για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και τις θεραπείες της και τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής τους, η AstraZeneca θα πραγματοποιήσει ελέγχους στους εργαζομένούς της στο δίκτυο παραγωγής και διανομής.

Σχετικα
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Κορωνοϊός: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος δωρεών
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Κορωνοϊός: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος δωρεών

Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της AstraZeneca, εργάζονται, επίσης, πυρετωδώς για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και τη μετάβαση στην αξιολόγηση κλινικών δοκιμών, ως θεραπεία για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Περισσότεροι από 50 ειδικοί επιστήμονες στην ιολογία, την ανοσολογία, τις αναπνευστικές παθήσεις και τη μηχανική πρωτεϊνών στους τομείς της έρευνας, της κλινικής έρευνας, των κανονιστικών υποθέσεων και της παραγωγής, έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη θεραπείας που θα ελαχιστοποιήσει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Στη σκέψη μας βρίσκονται καταρχάς αυτοί που υποφέρουν από αυτήν την παγκόσμια πανδημία και οι γενναίοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που τους φροντίζουν. Ως εταιρεία, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ανταπόκρισή μας στην κατάσταση μέσω συνεργασίας με τις διεθνείς υγειονομικές αρχές και άλλους φορείς, με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας. Παράλληλα, έχουμε αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία της δωρεάς μασκών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και στην ανεύρεση θεραπείας ενάντια στη νόσο COVID-19».

Τα 9 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες θα κατασκευαστούν και θα διανεμηθούν από την Κίνα. Αυτή, η παγκόσμιας κλίμακας επιταχυνόμενη προσπάθεια, καθοδηγείται από την ηγετική θέση της AstraZeneca και τις ισχυρές σχέσεις της εταιρείας με το σύστημα υγείας της χώρας και τον τομέα παραγωγής.

Σχετικα
Κορωνοϊός - Έρευνα: Ασθενείς με ήπια συμπτώματα ανέπτυξαν αντισώματα
Κορωνοϊός - Έρευνα: Ασθενείς με ήπια συμπτώματα ανέπτυξαν αντισώματα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca έχει ήδη συνεισφέρει οικονομικά και με δωρεές φαρμάκων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε οργανισμούς υγείας στην Κίνα και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η AstraZeneca είναι μία διεθνής, βασισμένη στην επιστήμη, βιο-φαρμακευτική εταιρεία, η οποία εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως για τη θεραπεία νόσων σε τρεις θεραπευτικές κατηγορίες: Ογκολογικές παθήσεις, Καρδιαγγειακές, Νεφρικές και Μεταβολικές παθήσεις και Αναπνευστικές παθήσεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται, επίσης, επιλεκτικά στους τομείς αυτοάνοσων νοσημάτων, των νευροεπιστημών και των λοιμωδών νοσημάτων. Η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.astrazeneca.com.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5