1821 Digital Gallery
Πώς επιτυγχάνεται γρήγορη και αποτελεσματική αναδόμηση προσώπου;

Πώς επιτυγχάνεται γρήγορη και αποτελεσματική αναδόμηση προσώπου;

Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ και λιπομεταφορά
Οι θεραπείες για γρήγορη αναδόμηση του προσώπου

Σήμερα κυρίως δύο μέθοδοι εφαρμόζονται για την ενίσχυση των ζυγωματικών, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν όγκο στα βαθουλωμένα -λόγω ηλικίας ή κατασκευής- μάγουλα. Η μία μέθοδος είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ και η δεύτερη μέθοδος είναι η λιπομεταφορά. Ο πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Απόστολος Γαϊτάνης (www.agaitanis.gr) εξηγεί: «Έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχέει με ένεση υαλουρονικό στην περιοχή, καλύπτοντας τα κενά. Η διόρθωση είναι άμεση. Για 2-3 ημέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο ή κοκκινίλα. Το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και έχει διάρκεια από έξι μήνες έως έναν χρόνο».

Η ενίσχυση στα ζυγωματικά μπορεί, επίσης, να γίνει με μεταφορά λίπους στο πρόσωπο. Με ειδικές βελόνες γίνεται η συλλογή του λίπους από την εσωτερική πλευρά του γόνατος ή από την κοιλιά ή από άλλο σημείο του σώματος και τοποθετείται στην περιοχή των ζυγωματικών. Η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές υποχρεώσεις μπορεί να γίνει ύστερα από 2-3 ημέρες.

Ανόρθωση προσώπου με νήματα

Ένα ενέσιμο lifting με νήματα βοηθά στην ανόρθωση του δέρματος και στην βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό, όσο και με ασφαλή τρόπο. «Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου, μη επεμβατικού lifting, κατευθυνόμενης κολλαγονογένεσης, όπως λέγεται. Με την ένθεση βιοαπορροφήσιμων νημάτων (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος. Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του lift κολλαγόνου είναι η σύντομη διάρκεια της εφαρμογής, το ότι δεν αφήνει τομές ή ουλές, δεν χρειάζεται νοσηλεία και το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια. Επίσης το υλικό, που χρησιμοποιείται, είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.

Σχετικα
Μετάλλαξη Όμικρον: Έχει γενετικό υλικό από το κοινό κρυολόγημα
Μετάλλαξη Όμικρον: Έχει γενετικό υλικό από το κοινό κρυολόγημα

Τα νήματα από πολυδιοξανόνη είναι απορροφήσιμα και αποτελούνται από συνθετικό, βιοαπορροφήσιμο υλικό. Όταν αποδομούνται, βοηθούν τον ιστό να αυτοεπιδιορθωθεί, στηρίζοντάς τον ταυτόχρονα, ώστε να ανορθωθεί και να σταθεροποιηθεί στο σωστό σημείο, ενάντια στην βαρύτητα. Τα σημεία, στα οποία μπορεί να γίνει η εφαρμογή, είναι το οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, οι περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Στο σώμα μπορεί να εφαρμοσθεί στην κοιλιά (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ. Στα πόδια στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.  

Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν, διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση. Μετά την εφαρμογή φαίνεται ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος και, καθώς περνάει ο καιρός, αυτό συνεχώς βελτιώνεται, με συνολική διάρκεια που υπολογίζεται περίπου στα δύο χρόνια.

Σβήσιμο ρυτίδων με μπότοξ

Σχετικα
Όταν η αρρώστια δεν είναι παρά αφορμή για ξεκούραση
Όταν η αρρώστια δεν είναι παρά αφορμή για ξεκούραση

Εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία και μη επεμβατική είναι και το μπότοξ. Καταπολεμά και αντιμετωπίζει τις ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και στον λαιμό. Η θεραπεία με μπότοξ δρα πάνω στους μύες του προσώπου χαλαρώνοντάς τους και εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις έντονες συσπάσεις τους. Το μπότοξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά ενάντια στις ρυτίδες. Εφαρμόζεται ακόμη και στις λεπτές γραμμές, ώστε να μην γίνουν βαθύτερες. Ο κύριος Γαϊτάνης επισημαίνει σχετικά: «Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχέεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς, που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφουμε αμέσως στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από περίπου έξι μήνες η βουτουλινική τοξίνη αρχίζει να υποχωρεί από τους μυς και μπορεί να γίνει επανάληψη της διαδικασίας».

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ

Με την πάροδο του χρόνου τα χείλη μας χάνουν τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν μικρότερα. Επίσης πολλές γυναίκες για κληρονομικούς λόγους δεν διαθέτουν χείλη στο μέγεθος που επιθυμούν. Τη λύση την προσφέρει το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, με το οποίο γεμίζεται τόσο το περίγραμμα, όσο και το εσωτερικό των χειλιών.

Το υαλουρονικό οξύ, γενικότερα, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή, για να γεμίσει τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, καθώς και για το γέμισμα στην περιοχή των χειλιών. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, η εφαρμογή του είναι πολύ απλή, χωρίς να προκαλεί αλλεργίες. Έτσι ο ειδικός γιατρός κάνει μικρές ενέσεις στις περιοχές, που χρειάζεται και εισαγάγει το υλικό, δίνοντας όγκο στα χείλη. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και φυσικό. Για 2-3 μέρες μπορεί να εμφανιστεί ελαφρύ πρήξιμο στην περιοχή ή κοκκινίλα, όμως και τα δύο υποχωρούν σταδιακά. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από έξι έως δώδεκα μήνες.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5