Visual Browsing

Guardian: Πρόβλημα για την υγεία αν κοιμάσαι λιγότερες από 7 ώρες

Ύπνος
Ύπνος/© Pixabay
Τι αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο για τις ενδεχόμενες βλάβες σε ψυχική και σωματική υγεία από την έλλειψη ύπνου
  • A-
  • A+
0
Λιγότερες από 7 ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην ψυχική και τη σωματική υγεία, προειδοποιεί η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία.

Βρετανική κυβερνητική οδηγία υποστηρίζει πως λιγότερες από 7 ώρες ύπνου μπορεί να βλάψουν την υγεία των περισσότερων ανθρώπων, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian. Το κυβερνητικό έγγραφο αφορά ένα προσχέδιο έρευνας για τη Δημόσια Υγεία, η οποία πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από τον αρμόδιο υπουργό Ματ Χάνκοκ. Στο κείμενο αυτό που διέρρευσε, επισημαίνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τα στοιχεία σχετικά με τον ύπνο και την υγεία. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η μικρότερη συνιστώμενη ποσότητα ύπνου θα ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, ενώ η έρευνα θα δίνει συμβουλές για την αποκαλούμενη «υγιεινή ύπνου».

Στόχος του κειμένου είναι: α) να ενημερώσει για το ενδεχόμενο έκδοσης μια ξεκάθαρης εθνικής οδηγίας αναφορικά με τις συνιστώμενες ώρες ύπνου των ατόμων σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και β) να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να στηρίξουν τον υγιή ύπνο.

Ύπνος
Ύπνος/© Pixabay

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Σχετικα
Oλόκληρη η βραδινή περιποίηση της Ashley Graham πριν κοιμηθεί
Oλόκληρη η βραδινή περιποίηση της Ashley Graham πριν κοιμηθεί

Έμφαση στον ύπνο

Ο Χάνκοκ είναι έτοιμος να δημοσιεύσει ένα προσχέδιο έρευνας για τη Δημόσια Υγεία στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της πρόληψης νοσημάτων. Στη βρετανική εφημερίδα Times γράφτηκε πως ένα μεγάλο μέρος από το προσχέδιο επικεντρώνεται στην παχυσαρκία και στο κάπνισμα, αναφορά όμως γίνεται και στον ύπνο.

Έρευνες από το Συμβούλιο Ύπνου και την εταιρεία ερευνών YouGov αποκαλύπτουν ότι ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες κοιμάται λίγο. Πολλές μελέτες έχουν αναδείξει την αξία του ύπνου. Νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Medicine», ομάδα Γερμανών επιστημόνων ανακάλυψε ότι ο ύπνος βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος να χτυπήσουν τους στόχους τους (εισβολείς) και να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις.

Σχετικα
Επίθεση στο Σίδνεϊ: «Ψυχική νόσο» θα επικαλεστεί ο δράστης
Επίθεση στο Σίδνεϊ: «Ψυχική νόσο» θα επικαλεστεί ο δράστης

Ύπνος
Ύπνος/© Pixabay

«Υπάρχουν όλο και αυξανόμενες ενδείξεις για τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στην υγεία» αναφέρεται στο αρχείο που διέρρευσε.

Λιγότερες από επτά έως εννέα ώρες ύπνου έχουν συνδεθεί με σωματικά και ψυχικά προβλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται ο αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών, άγχους και κατάθλιψης.

Αϋπνίες

Επιπλέον, την περασμένη χρονιά, η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε ότι χιλιάδες παιδιά και έφηβοι αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη κρίση αϋπνίας, με τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία νέων ανθρώπων με διαταραχές ύπνου να αυξάνεται κατακόρυφα σε ένα χρονικό διάστημα έξι ετών (2012-2018).

Οι ειδικοί περιέγραψαν το φαινόμενο, χαρακτηρίζοντάς το «υποβόσκον πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας». Παράλληλα, υποστήριξαν ότι αυτή η έξαρση αποτελεί έναν συνδυασμό «αυξημένων επιπέδων παχυσαρκίας, υπερβολικής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν από τον ύπνο και έξαρσης των ψυχικών διαταραχών».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Εν Αιθρία 10
Εν Αιθρία 10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
11.09.2019
Εν Αιθρία 10
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
12.09.2019
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5