Visual Browsing

Όχι, δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα

Όχι, δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα
Η έρευνα στην οποία γίνεται αναφορά, δημοσιεύτηκε στο έγκριτο peer-reviewed περιοδικό «Cell»
  • A-
  • A+
0
Γιατί δεν αληθεύει ο ισχυρισμός πως «οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα»

Η είδηση που αναφέρει πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από τη σαλάτα είναι ψευδής.

ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το είδαμε στα: newside.grdiaforetiko.grtilestwra.comprovocateur.grcapital.grinewsgr.com

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα:


Σχετικα
Ο «σύμβουλος» του Τούρκου ΥΕΘΑ δήλωσε ότι «Συνεχίζουμε με αγορά (βλημάτων) Bastion & Iskander»;
Ο «σύμβουλος» του Τούρκου ΥΕΘΑ δήλωσε ότι «Συνεχίζουμε με αγορά (βλημάτων) Bastion & Iskander»;

«Το να τρως υγιεινά είναι δύσκολο, σωστά; Απαιτεί θυσίες. Θέλει ατσάλινα νεύρα. Πρέπει να τρως άνοστες αηδίες και να λες όχι σε φαγητά που κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς…

Τα καλά νέα έρχονται απ’ το Ισραήλ. και το Ινστιτούτο Γουέισμαν. Εκεί λοιπόν, κάτι καλοί κύριοι με λευκές ρόμπες, έκαναν τα πειράματά τους υπό τις οδηγίες του καθηγητή Έραν Σίγκαλ. Και τι ανακάλυψαν; Ότι κάποιοι οργανισμοί αντιδρούν καλύτερα στις τηγανιτές πατάτες, απ’ ό,τι στα λαχανικά και τις μπανάνες!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός. Τα αποτελέσματα επιτρέπουν στο Ινστιτούτο να μιλάει με βεβαιότητα. Στο πείραμα έλαβαν μέρος 800 άνθρωποι που κατανάλωσαν τα ίδια γεύματα και κατέγραψαν ύστερα τη φυσική τους δραστηριότητα, την αντίδρασή τους στον ύπνο αλλά και τη δραστηριότητά τους στην τουαλέτα.

Σχετικα
Άντρας παρουσίασε καρκίνο στα μάτια λόγω βραδινής χρήσης κινητού;
Άντρας παρουσίασε καρκίνο στα μάτια λόγω βραδινής χρήσης κινητού;

Κάποιοι οργανισμοί λοιπόν δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου τους με τις πατάτες. Ούτε τα επίπεδα γλυκόζης. Κάποιοι οργανισμοί απλώς ΔΕΧΟΝΤΑΙ μια χαρούλα τις πατάτες χωρίς να επηρεάζονται. Και όχι, δεν μιλάμε για 1 στους 100.

«Οι μεγάλες διαφορές που βρήκαμε στις τιμές του σακχάρου στο αίμα, από άνθρωπο σε άνθρωπο, μετά την κατανάλωση του ίδιου γεύματος, μας κάνει αισιόδοξους. Σκεφτόμαστε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους να είναι υγιείς και να αποφύγουν ασθένειες όπως ο διαβήτης», μας λέει ο Έραν Σίγκαλ.

«Υγιεινή διατροφή με τηγανητές πατάτες; Μοιάζει σχεδόν σαν ψέμα. Όμως μπορεί να είναι μια μεγάλη αλήθεια, φτάνει να είσαι ο κατάλληλος οργανισμός. Ψαξ’ το, ποτέ δεν ξέρεις!»


Η έρευνα στην οποία γίνεται αναφορά, δημοσιεύτηκε στο έγκριτο peer-reviewed περιοδικό «Cell» και έχει τίτλο «Personalized Nutrition by Prediction of Glycemic Responses». [πηγή]

Αρχικά, η μελέτη δεν αναφέρει σε κανένα σημείο ότι «κάποιοι οργανισμοί αντιδρούν καλύτερα στις τηγανιτές πατάτες, απ’ ό,τι στα λαχανικά και τις μπανάνες».

Σκοπός της μελέτης ήταν να εξετάσει τα «επίπεδα γλυκόζης του οργανισμού μετά από το γεύμα» (Postprendial Glycemis Responses – PPGR), έναν συγκεκριμένο δείκτη ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό προσωπικών προγραμμάτων διατροφής για άτομα που κινδυνεύουν από μεταβολικές διαταραχές.

Επίσης δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι «στο πείραμα έλαβαν μέρος 800 άνθρωποι που κατανάλωσαν τα ίδια γεύματα». 

Η μελέτη χρησιμοποίησε 800 συμμετέχοντες από τους οποίους πήρε συνολικά 46,898 μετρήσεις για τα επίπεδα της γλυκόζης τους μετά το γεύμα μέσα σε χρονικό πλαίσιο μιας εβδομάδας. Οι μετρήσεις έγιναν και εντός εργαστηρίου αλλά και μέσω ειδικών αισθητήρων που είχαν οι συμμετέχοντες μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να λαμβάνονταν δεδομένα από τις διατροφικές συνήθειες σε «πραγματικό πλαίσιο».

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Brostakalli
Brostakalli
Metamatic:taf
18.07.2019
Brostakalli
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5