Visual Browsing

Εξαπάτηση καρκινοπαθών μέσω εμβολιοφοβίας

Εξαπάτηση καρκινοπαθών μέσω εμβολιοφοβίας
Ο συντάκτης του άρθρου που επανακυκλοφορεί στο Facebook έχει καταδικαστεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων
  • A-
  • A+
0

Είναι αλήθεια πως ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω εμβολίων και πως αν προμηθευτείτε γκραβιόλα, θα έχετε στα χέρια σας ένα δυνατό όπλο ενάντια στον καρκίνο;

ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο proionta-tis-fisis.com, διαβάζουμε:

Σχετικα
Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες
Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες

Τα εμβόλια περιέχουν Kαρκινικούς ιούς - Dr Leonard Horovitz

Τι ισχύει;

Το ανωτέρω άρθρο που εσχάτως διακινείται πάλι στο ελληνικό Facebook, αποτελεί συρραφή παλαιοτέρων δημοσιευμάτων, το σύνολο των οποίων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ τουλάχιστον για ένα από αυτά, ο συντάκτης καταδικάστηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός πως (εσκεμμένα ή μη), ο ιός SV40, προκαλεί καρκίνο, μέσω του εμβολίου της πολιομυελίτιδας. Το 1960, διαπιστώθηκε πως τα νεφρικά κύτταρα του πιθήκου μακάκου που χρησιμοποιούνταν για τη διαδικασία παρασκευής του εμβολίου, ήταν μολυσμένα με τον ιό SV40. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και το 1961, διαπιστώθηκε πως ο ιός προκαλούσε καρκινογενέσεις σε ποντίκια. Η ιατρική κοινότητα θορυβημένη από τα ευρήματα, διεξήγαγε εκτεταμένες και πολύχρονες έρευνες για να διαπιστώσει εάν ο ιός προκαλεί καρκινογενέσεις σε ανθρώπους. Τα αποτελέσματα ήταν σαφώς αρνητικά. Ωστόσο, κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν το περιστατικό για να προωθήσουν την αντιεμβολιαστική τους φρενίτιδα. Αναλυτικό άρθρο μας θα βρείτε εδώ.
 
Σχετικα
Επίσκεψη Κικίλια στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»
Επίσκεψη Κικίλια στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο επόμενος ισχυρισμός έχει να κάνει με την «μικρή Μαιρούλα» που έπαθε ανεπανόρθωτες βλάβες έπειτα από εμβολιασμό . Η σελίδα goneis.info, δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων» στις 11 Σεπ 2014, που το καταρρίψαμε στις 17/Σεπ/2014 . Το δημοσίευμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του διαχειριστή της εν λόγω ιστοσελίδας τον Μάιο του 2016, για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αναλυτικό άρθρο μας θα βρείτε εδώ.

Ο επόμενος ισχυρισμός περιστρέφεται γύρω από τα λεγόμενα του «ειδικού της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz». Ο Horowitz είναι ένας από τους πιο διάσημους αντιεμβολιαστες του εξωτερικού. Ο Dr Leonard Horowitz, έχει κάνει περιουσία γράφοντας βιβλία που υποστηρίζουν πως το AIDS και ο Έμπολα, είναι κατασκευασμένοι ιοί. Στο βιογραφικό του αναφέρει: »Dr. Leonard G. Horowitz is the world’s most prolific, best credential, and most controversial drug industry whistleblower». Μτφ: »Ο Dr. Leonard G. Horowitz είναι ο πιο διάσημος, διαπιστευμένος και ο πιο αμφιλεγόμενος άνθρωπος που αποκαλύπτει τα μυστικά των φαρμακοβιομηχανιών».  Το 1996, έγραψε το βιβλίο Emerging Viruses: AIDS & Ebola–Nature, Accident or Intentional?. Σε αυτό διατείνεται πως το AIDS και ο Εμπόλα, εχουν κατασκευαστεί από τους ανθρώπους για να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη. Το 1996, ο πληθυσμός της Γης ήταν 5,8 δισεκατομμύρια ανθρωποι. Σήμερα, είναι 7,7 δισεκατομμύρια. 22 χρόνια αργότερα και με έναν πληθυσμό αυξημένο κατά 1,9 δισ. ανθρώπους, κάποιοι εξακολουθούν να αγοράζουν το βιβλίο του. Σχετικό άρθρο μας θα βρείτε εδώ.

Η απάτη

Στο τέλος του άρθρου, παρατηρήσαμε την εξής επισήμανση:

Ο συντάκτης του άρθρου, αφού παρέθεσε μια σειρά από ψευδοεπιστημονικούς και τρομολαγνικούς ισχυρισμούς για το πως «τα εμβόλια προκαλούν καρκίνο», προσφέρει και τη «λύση» σε «προνομιακή τιμή». H «λύση», δεν είναι άλλη από το φυτό γκραβιόλα.

Μελέτες σε εργαστήριο έχουν δείξει πως το φυτό μπορεί να καταστρέψει κάποιους τύπους καρκινικών κυττάρων του μαστού και του συκωτιού, ωστόσο, δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν τη δράση του πάνω σε ασθενείς με καρκίνο. Έχει επίσης επιδείξει ικανότητα στη καταπολέμηση μολύνσεων, ρευματικών και αρθριτικών. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν πως κάποια από τα χημικά που υπάρχουν στο φυτό, εφόσον καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να προκαλέσουν νευροτοξικά προβλήματα και κινητικές διαταραχές, όμοιες με αυτές της νόσου Πάρκινσον.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5