Visual Browsing
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Κατά 25% μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο η μεσογειακή διατροφή, περίπου δηλαδή όσο τα φάρμακα όπως οι στατίνες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης δείχνουν τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και του Νοσοκομείου Brigham & Women's της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "JAMA Network Open", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 26.000 γυναίκες σε βάθος 12 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσες έκαναν συστηματική μεσογειακή διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 29% μείωση της χρόνιας φλεγμονής (άρα και του καρδιαγγειακού κινδύνου), σχεδόν 30% βελτίωση στο μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου) και της αντίστασης στην ινσουλίνη, καθώς επίσης μείωση κατά 27% του δείκτη μάζας σώματος.

Για ένα «ισχυρό μήνυμα δημόσιας υγείας» και για «σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά την πρωτογενή πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου» έκανε λόγο ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σαφκάτ Αχμάντ. Όπως είπε, η νέα μελέτη δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί προστατευτικά με πολυπαραγοντικό τρόπο και σε βάθος χρόνου.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5