1821 Digital Gallery
Boehringer Ingelheim, ένα hub παραγωγής φαρμάκων για το διαβήτη στο Κορωπί
ΤΕΥΧΟΣ 651

Boehringer Ingelheim, ένα hub παραγωγής φαρμάκων για το διαβήτη στο Κορωπί

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η νέα παραγωγική μονάδα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η νέα παραγωγική μονάδα της Boehringer Ingelheim, μία επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλει στην είσοδο συναλλάγματος στη χώρα, στην αύξηση της απασχόλησης και στην ελάττωση της διαφυγής επιστημόνων στο εξωτερικό και που αναμένεται να περατωθεί και να τεθεί σε λειτουργία στους επόμενους μήνες στο Κορωπί.

Η Boehringer Ingelheim, η οποία πρόσφατα ανακηρύχτηκε ως μία από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο,  κλείνει πάνω από μισό αιώνα ζωής στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου στο Κορωπί. Η επένδυση αυτή δεν είναι η πρώτη που γίνεται στο εργοστάσιο, καθώς από το 2009  μέχρι σήμερα οι επενδύσεις ανέρχονται συνολικά γύρω στα 95 εκατ. ευρώ, ενώ εάν προστεθούν και οι επενδύσεις σε κλινικές μελέτες, τότε υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.  

Η υπερσύγχρονη μονάδα, με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, εντάχθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τροφοδοσίας του 70% της παγκόσμιας αγοράς με τα καινοτόμα αντιδιαβητικά φάρμακά της, μέσω της παραγωγής τους στην Ελλάδα. Με την επέκταση αυτή, η οποία αναμένεται να «ανοίξει» 50 θέσεις εργασίας, η Boehringer Ingelheim φιλοδοξεί να καταστήσει το εργοστάσιο στο Κορωπί ένα hub παραγωγής φαρμάκων για το διαβήτη. 

▶ H Boehringer Ingelheim Ελλάς συμπεριλαμβάνεται στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου στη χώρα, απασχολεί 450 εργαζόμενους και είναι η μοναδική πολυεθνική εταιρεία που παρασκευάζει καινοτόμα φάρμακα σε δικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα. Ανήκει στους εξαγωγικούς «γίγαντες» της χώρας μας, καταλαμβάνοντας το 1% των εξαγωγών ανεξαρτήτως κλάδου. Σήμερα, περίπου 1 στα 4 φάρμακα που εξάγονται από την Ελλάδα προέρχονται από το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, ενώ στόχος της εταιρείας είναι, μέσα στην επόμενη πενταετία, 1 στα 2 φάρμακα που εξάγονται από τη χώρα να προέρχονται από το ίδιο εργοστάσιο.

Σχετικα
Ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και εμβόλια κατά της COVID-19
Ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και εμβόλια κατά της COVID-19

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς, Δημήτρης Αναγνωστάκης
«Η έννοια της εξωστρέφειας χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τη στροφή των εταιρειών σε επενδύσεις εκτός Ελλάδας, γεγονός που βοηθά τη βιωσιμότητά τους και στην Ελλάδα. Η δημόσια θέση της Boehringer Ingelheim συνίσταται στο να στηρίζει έμπρακτα την προσέλκυση επενδυτών επί ελληνικού εδάφους. Η μορφή αυτής της εξωστρέφειας προϋποθέτει πέρα από το απαραίτητο όραμα την ύπαρξη εταιρικής ευελιξίας, την πρότυπη παραγωγικότητα, το ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά το αναγκαίο επιχειρησιακό σχέδιο. Η επιχειρησιακή συμπεριφορά της εξωστρέφειας είναι ικανή να μετατρέψει τη σκέψη των επενδυτών για την Ελλάδα από “χώρα κρίσης” σε “αναδυόμενη αγορά”, επομένως ευκαιρία, και να φέρει επενδύσεις και συνάλλαγμα από το εξωτερικό, αποτελώντας αντίβαρο στην αλλαγή της έδρας και τη διαρροή εγκεφάλων από τη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

▶ Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί επισκέφτηκε ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Plötner.

(από δεξιά) O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Boehringer  Ingelheim Ελλάς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Plötner, και ο διευθυντής του εργοστασίου, Νίκος Μαζωνάκης
Σχετικα
Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι νευρολογικές επιπλοκές της νόσου
Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι νευρολογικές επιπλοκές της νόσου

Ο κ. Plötner ενημερώθηκε για την πορεία της νέας επένδυσης, αλλά και για την εν γένει πορεία και επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία της κρίσης, καθώς και για την προοπτική της μελλοντικής παραγωγής περισσότερων καινοτόμων φαρμάκων από το εργοστάσιο στο Κορωπί, προκειμένου να τονωθούν ακόμα περισσότερο οι εξαγωγές. 

Ο κ. Plötner δήλωσε: «Οι εξαγωγές από την Ελλάδα αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα όπλα για την καταπολέμηση της κρίσης, δημιουργούν υπόβαθρο για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και θα πρέπει οι γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα βέβαια από τη δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού κλίματος».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5