1821 Digital Gallery
Yπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
ΤΕΥΧΟΣ 633

Yπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Το ΙΑΣΩ General προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με επέκτασή της σε σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα

Το ΙΑΣΩ General προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με επέκτασή της σε σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ανακαίνιση των υπαρχόντων υποδομών. 

H Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ General είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της χώρας και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 180 ασθενείς. Παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση των νεφρολογικών νοσημάτων σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής. Επιπλέον, διαθέτει ειδικό Τμήμα Πλασμαφαίρεσης για τη θεραπευτική  αντιμετώπιση ανοσολογικών και αιματολογικών παθήσεων. 

Λειτουργία Μονάδας

Η Μονάδα βρίσκεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πτέρυγα στο 2ο όροφο του Νέου Κτιρίου της Κλινικής, με χώρους μοντέρνους, φωτεινούς και ευρύχωρους. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

Σχετικα
Ποια τοπική πάθηση του δέρματος θέλουμε να «εξαφανιστεί» πριν τις διακοπές;
Ποια τοπική πάθηση του δέρματος θέλουμε να «εξαφανιστεί» πριν τις διακοπές;

▶ Δύο μεγάλες αίθουσες αιμοκάθαρσης 

▶  Ξεχωριστή αίθουσα αιμοκάθαρσης για ασθενείς-φορείς Ηπατίτιδας Β (ΗΒV) 

▶  Ειδική χειρουργική αίθουσα για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις 

Σχετικα
Ψυχική υγεία νέων: Η σκοτεινή πλευρά των social media
Ψυχική υγεία νέων: Η σκοτεινή πλευρά των social media

▶  Χώρους αναμονής και τραπεζαρία για τους ασθενείς και τους συνοδούς 

Βασική προτεραιότητα δίνεται στην άνετη και ευχάριστη διαμονή των ασθενών. Διαθέτει κλίνες και καρέκλες με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού, ατομικές τηλεοράσεις, ενώ παρέχεται free wi-fi και ελαφρύ γεύμα στους ασθενείς. 

Εφαρμόζονται όλα τα είδη αιμοκάθαρσης, κλασική αιμοκάθαρση, αιµοδιαδιήθηση και αιµοδιαδιήθηση online, με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό: 

▶  Συσκευές αιμοκάθαρσης Gambro, τελευταίας τεχνολογίας 

▶  Επεξεργασία νερού με αντίστροφη όσμωση (συνεχείς μετρήσεις καθαρότητας του νερού βάσει διεθνών οδηγιών)

▶  Φίλτρα αιμοκάθαρσης low και high flux

▶  Διαλύματα αιμοκάθαρσης με διττανθρακικά και σάκους αιμοδιαδιήθησης

Το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας είναι παρόν σε κάθε αιμοκάθαρση. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα καθημερινής παρακολούθησης από Ψυχολόγο, ενώ οι ειδικές διαιτολογικές τους ανάγκες καλύπτονται από το Διαιτολογικό Τμήμα της Κλινικής. 

Oι Νεφρολόγοι της Μονάδας διενεργούν και τις πλέον εξειδικευμένες πράξεις όπως κλειστή βιοψία νεφρού (βιοψία με λεπτή βελόνη), ενώ παράλληλα, παρακολουθούν ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε νεφρική μεταμόσχευση. 

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση   

Λειτουργώντας εντός του ΙΑΣΩ General, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων σε 24ωρη βάση και υποστηρίζεται από τα Τμήματα και τα Διαγνωστικά-Απεικονιστικά Εργαστήρια της Κλινικής. Το Τμήμα Αιμοδοσίας μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη για μετάγγιση αίματος, ενώ η Πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από τις πρώτες Μονάδες στη χώρα που εφάρμοσε τη μέθοδο της συνεχούς αιμοδιαδιήθησης και της πλασμαφαίρεσης, διασφαλίζει την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων.

Τμήμα Πλασμαφαίρεσης

Eίναι από τις λίγες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στη χώρα που διαθέτει μηχάνημα πλασμαφαίρεσης υψηλής τεχνολογίας, διπλού φίλτρου, για την αντιμετώπιση διαφόρων ανοσολογικών και αιματολογικών παθήσεων. Συγκεκριμένα: 

Την αντιμετώπιση

▶  Νεφρολογικών νοσημάτων (ταχέως εξελισσόμενη σπειραματονεφρίτιδα, αγγειίτιδες, κ.ά.)

▶  Νευρολογικών νοσημάτων (σκλήρυνση κατά πλάκας, απομυελινωτικές νόσοι κ.ά.)

▶  Ανοσολογικών νοσημάτων (αυτοάνοσα νοσήματα, πέμφυγκα, κ.ά.)

▶  Αιματολογικών νοσημάτων (μακροσφαιριναιμία, πολλαπλούν μυέλωμα, αιμολυτικό-ουραιμικό σύνδρομο, θρομβωτική-θρομβοπενική πορφύρα κ.ά.)

▶  Ρευματολογικών νοσημάτων (συστηματικός ερυθυματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγγειίτιδα κ.ά.)

Την προετοιμασία ληπτών νεφρικών μοσχευμάτων (αντιμετώπιση ασυμβατότητας ομάδων αίματος λήπτη-δότη και θετικά κυτταροτοξικά αντισώματα)

Την υποστήριξη της ηπατικής ανεπάρκειας (τεχνητό ήπαρ) και την αντιμετώπιση ηπατολογικών νοσημάτων (κεραυνοβόλος ηπατίτιδα, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, χρόνια ηπατίτιδα C, κ.ά.)

Την αφαίρεση λιπιδίων και χοληστερίνης (μέθοδος Λιπιδοαφαίρεσης) σε περιπτώσεις οικογενούς υπερχοληστεριναιμίας προς αποφυγή και πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. ●

Ιnfo: 24ωρη κάλυψη των επειγόντων περιστατικών. Τηλ. για ραντεβού:  2106502964 & 2160, Δευτ.-Σαβ. 06.30-21.00. H Μονάδα συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ

 

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5