1821 Digital Gallery
Εξωσωματική γονιμοποίηση
ΤΕΥΧΟΣ 576

Εξωσωματική γονιμοποίηση

Πιο οικονομική από ποτέ η θεραπεία της υπογονιμότητας στη χώρα μας

Με στόχο τη βελτίωση της ζωής των υπογόνιμων ζευγαριών και τη μείωση του κόστους της φαρμακευτικής αγωγής, κυκλοφόρησε η προγεμισμένη πένα μιας χρήσης καθιστώντας τη θεραπεία λιγότερο αγχωτική και περίπλοκη

H πρόσφατη κυκλοφορία στη χώρα μας της φολλιτροπίνης άλφα, μιας ανεπτυγμένης στην Ελβετία, ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης  (r-FSH), επέφερε μια σημαντική  μείωση  στο συνολικό κόστος της φαρμακευτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η φολλιτροπίνη άλφα, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρία βιοτεχνολογίας Finox Biotech, είναι ένα σύγχρονο βιοϊσοδύναμο φάρμακο που αποτελεί μια αποτελεσματική, ασφαλή και κυρίως προσιτή  επιλογή για όλα τα ζευγάρια που εμφανίζουν προβλήματα υπογονιμοτητας.

Ειδικότερα, σε σχετικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το εν λόγω φάρμακο διαθέτει όλα τα κλινικά πλεονεκτήματα με το φάρμακο αναφοράς. Έχει αποδειχθεί  ότι διαθέτει παρόμοια βιοχημική δραστηριότητα με εκείνη του συγκρίσιμου φαρμάκου, με τα δύο σκευάσματα να παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη ωοθυλακιοτρόπο δραστηριότητα που ισοδυναμεί με 13,636IU/mg (600IU/44μg).

Παρόμοια είναι και η αποτελεσματικότητα των δύο σκευασμάτων, όπως απέδειξαν τα δεδομένα της 3ης Φάσης της μελέτης για το σύστημα της ευρωπαϊκής έγκρισης, αλλά και η ασφάλεια που προσφέρουν.

Σχετικα
Eξωσωματική γονιμοποίηση: Αναγκαία η 3η δόση έναντι της COVID-19
Eξωσωματική γονιμοποίηση: Αναγκαία η 3η δόση έναντι της COVID-19

Επιπλέον η πολυβραβευμένη, εύχρηστη και μιας χρήσης προγεμισμένη πένα, επιτρέπει σε περισσότερους ασθενείς την ολοκλήρωση της θεραπείας τους με επιτυχία, κάτι στο οποίο βοηθάει εκτός από το σύστημα χορήγησης και η σχέση κόστους-αποτελέσματος. Στο πλαίσιο μιας μη επεμβατικής έρευνας που διεξήχθη, η πένα αξιολογήθηκε κατά προτίμηση και πρακτικότητα, αφού συγκρίθηκε με τα υπάρχοντα σήμερα διαθέσιμα συστήματα. Τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε 65 ασθενείς κατά τη διάρκεια της πρώτης τους συνεδρίας στο Oxford Fertility Unit, Ηνωμένο Βασίλειο, και την Πανεπιστημιακή Κλινική της Ζυρίχης στην Ελβετία κατέδειξαν την ευχρηστία της, καθώς το 62% αυτών επέλεξε τη συγκεκριμένη πένα ως το προτιμώμενο μέσο χορήγησης συγκριτικά με τις άλλες πένες που είχε δοκιμάσει.

Θεραπείες εστιασμένες στα προβλήματα αναπαραγωγής

Η Finox Biotech, η ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογιας, είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά στον τομέα της θεραπείας της υπογονιμότητας και ειδικότερα στην ανάπτυξη εύχρηστων και υψηλής ποιότητας υποστηρικτικών προϊόντων γονιμότητας και είναι η πρώτη που ανέπτυξε βιοϊσοδύναμη φολλιτροπίνη άλφα. Στη χώρα μας και στην Κύπρο αντιπροσωπεύεται από τη FertillandPharma, εταιρία που έχει επικεντρωθεί στην επιλογή και τη διανομή καινοτόμων θεραπειών για ασθενείς με προβλήματα γονιμότητας, καθώς και στην υποστήριξη και την καθοδήγησή τους καθ’ όλη τη διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Κοινό στόχο αποτελεί η βελτίωση της ζωής των υπογόνιμων ζευγαριών, καθιστώντας τη θεραπεία λιγότερο αγχωτική και περίπλοκη.

Σχετικα
Δραματική αύξηση σε αντικαταθλιπτικά και κοκαΐνη στην Αττική
Δραματική αύξηση σε αντικαταθλιπτικά και κοκαΐνη στην Αττική

Αξιοσημείωτη είναι η υποστήριξη της Finox Biotech, στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, στη φιλανθρωπική οργάνωση «Save the Children» Ελβετίας –που έχει εγκύψει στη διάσωση παιδικών ζωών, αγωνιζόμενη παράλληλα για τα δικαιώματά τους– δωρίζοντας €0,10 για κάθε συσκευασία Bemfola που παραδίδεται από τις εγκαταστάσεις της στην Ελβετία.

Η προσιτή τιμή, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε συνδυασμό με την ειδικά σχεδιασμένη πένα χορήγησής του αναμένεται να καταστήσουν τη φολλιτροπίνη άλφα μια πολύ δημοφιλή επιλογή τόσο για τους ιατρούς αναπαραγωγής όσο και για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5