11 νόστιμα στέκια στα Νότια Προάστια

Amigos: Το σπίτι της αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας στα Νότια

Τα Νότια Προάστια υπερηφανεύονται ότι έχουν όχι ένα, αλλά δύο από τα καλύτερα μεξικάνικα σε ολόκληρη την πόλη!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2_464.jpg
amigos_ns-2044.jpg
_48a4005.jpg
_48a3974.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από το 1995 το Amigos στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη μας ταξιδεύει στις αυθεντικές γεύσεις της μεξικάνικης κουζίνας

Το 1995 το «μεξικάνικο» ήταν λέξη σχεδόν άγνωστη για την Αθήνα, όχι όμως και για τη Γλυφάδα! Το Amigos υπήρξε το πρώτο αυθεντικό μεξικάνικο στέκι των νοτίων προαστίων και τα τελευταία 26 χρόνια παραμένει σταθερά αγαπημένο. Καθόλου τυχαίο… Όταν άνοιξε, έγινε αμέσως στέκι. Οπότε, ήταν φυσική εξέλιξη όταν λίγα χρόνια αργότερα το δεύτερο Amigos έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Σμύρνη. Από τότε τα Νότια Προάστια υπερηφανεύονται ότι έχουν όχι ένα, αλλά δύο από τα καλύτερα μεξικάνικα σε ολόκληρη την πόλη!

Κάθε φορά που μπαίνεις στην πολύχρωμη, φιλόξενη σάλα έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα στενά του Μεξικού, εντύπωση που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα… Ο Ντίνος και ο Γιώργος (οι ιδιοκτήτες) μαζί με τον σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη ταξιδεύουν συχνά στη χώρα της tequila για να μάθουν από πρώτο χέρι όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη μεξικάνικη γαστρονομία. Έτσι, καταφέρνουν να αποτυπώσουν τόσο στα πιάτα, όσο και στον χώρο την αυθεντική μεξικάνικη ατμόσφαιρα.

Στο εσωτερικό αυτών των μεξικάνικων σπιτιών (casas στα ισπανικά) ή έξω στην τεράστια κι εξωτική αυλή τους (οι οποίες παρεμπιπτόντως ξεπερνούν συνολικά τα 750 τ.μ. σε έκταση!), θα δοκιμάσεις την πραγματική γεύση της μεξικάνικης κουζίνας… Προτείνουμε να αρχίσεις τη γευστική περιπλάνηση με nachos (φυσικά!). Είναι τα ωραιότερα tortilla chips καλαμποκιού που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου! Συνέχισε με Fajitas, δηλαδή λεπτοκομμένο, μαριναρισμένο κρέας ή γαρίδες με τρίχρωμες πιπεριές που φτάνουν στο τραπέζι σου σε πυρωμένο μαντέμι και συνοδεύονται με tortillas, sour cream και pico de gallo. Έπειτα είναι η σειρά του Burrito να σε στείλει στον Παράδεισο με την πλούσια γέμιση και τις 5 διαφορετικές εκδοχές του. Όσο για τα tacos… αρκεί να πούμε ότι είναι ένα από τα best seller (ειδικά τα soft tacos με εκείνη τη μαλακή, βελούδινη tortilla και τις α-πί-στευ-τες γεμίσεις!). Επίσης, οι vegan θα ανακαλύψουν πολλές προτάσεις στο μενού που θα τους εκπλήξουν ευχάριστα! Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες, οπότε σε συμβουλεύουμε να πας με μεγάλη παρέα και να ζήσετε τη φιέστα που σας αξίζει… Μη φύγεις χωρίς ένα πέρασμα από τη διάσημη tequileria του Amigos, όπου θα ανακαλύψεις μια μεγάλη ποικιλία σε tequila και mezcal, και θα πιεις ωραίες Margaritas! Extra tip: Με τίποτα μη χάσεις την International Tequila Day στις 24 Ιουλίου με πολλές εκπλήξεις (κι ακόμη περισσότερη tequila!).

Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220