Resto

Monato da gusto: ένα μοναδικό εστιατόριο στο πιο ωραίο σημείο της Λευκάδας

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην παραλία Κάθισμα σε περιμένει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός

Μπροστά σου απλώνονται τα πιο τιρκουάζ νερά που έχεις δει ποτέ. Πίσω σου το βουνό, και μια μυρωδιά από θυμάρι που κάνει τον αέρα να μοσχοβολάει καλοκαίρι. Το Κάθισμα, μία από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες της Ελλάδας, είναι από μόνος του ένας λόγος για να επισκεφθείς τη Λευκάδα. Και όταν το κάνεις, να ξέρεις ότι θα έχεις να ανυπομονείς και για μία ακόμη έκπληξη… Στη φανταστική αυτή παραλία και με φόντο όλο το μπλε του κόσμου, βρίσκεται το Monato da gusto, ένα μοναδικό εστιατόριο που θα δώσει γεύση στις διακοπές σου.

Το Monato da gusto με λιτές και απαλές γραμμές στον σχεδιασμό του, μία χαλαρωτική boho chic ατμόσφαιρα και με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, έχει εναρμονιστεί πλήρως με το φυσικό τοπίο. Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφθείς είναι η στιγμή του ηλιοβασιλέματος, τότε που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα βάφοντας τον ουρανό στα χρώματά του.

Η μοναδική φυσική ομορφιά της τοποθεσίας, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος να βρεθείς εδώ... Κυρίως, θα έρθεις για τα πιάτα που με αστείρευτη δημιουργικότητα δημιουργούν ο σεφ Θοδωρής Τζαβάρας και η μαγειρική ομάδα του. Στο μενού συναντάμε γνώριμες γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, ιδωμένες, όμως, μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης γαστρονομίας. Οι νέες τεχνικές, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, και, βέβαια, η ματιά του σεφ κάνουν το Monato da gusto να ξεχωρίζει και να προτιμάται από ντόπιους και επισκέπτες ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του νησιού. Ο ίδιος ο σεφ λέει: «Το φετινό μενού είναι μια “πειραγμένη”, καλόγουστη Ελλάδα. Κάθε πιάτο κρύβει πίσω του μία ολόκληρη ιστορία». Μια νόστιμη ιστορία θα συμπληρώσουμε εμείς…

Ως επί το πλείστον, ο Θοδωρής χρησιμοποιεί στην κουζίνα του τις άριστες πρώτες ύλες του νησιού, και αυτή είναι μία ακόμη αφορμή για να δοκιμάσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα από το μενού. Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ιδιαίτερες ονομαστές πρώτες ύλες της Λευκάδας ο σεφ και η ομάδα του καταφέρνουν να αναδείξουν τη γαστρονομία του τόπου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, από τις σπεσιαλιτέ δεν θα μπορούσαν να λείπουν το σαλάμι Λευκάδος και ο αστακός Αμβρακικού, ούτε, όμως, και τα υπόλοιπα ονομαστά ελληνικά προϊόντα όπως η ξινομυζήθρα Κρήτης, η γραβιέρα Αμφιλοχίας, ο τραχανάς Λήμνου και το χταπόδι Πατραϊκού.

Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα (ομολογουμένως εκπληκτικά) cocktails της δυνατής μπάρας ή με ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη wine list. Έπειτα, θα τσουγκρίσεις κοιτάζοντας ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα και τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι οι διακοπές σου δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο νόστιμες…

Παραλία Κάθισμα, Λευκάδα, 26450 97094, www.monato.gr, Fb: Monato, Instagram: @monato_da_gusto