1821 Digital Gallery
Low budget beach
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2011

Low budget beach

Λύσεις στο «πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων»…
Έργο του Αχιλλέα Ραζή
Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια. Μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση σου επιστρέφεται το 50% της αξίας του εισιτηρίου.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση σου επιστρέφεται το 50% της αξίας του εισιτηρίου. Αν και µάλλον η καλύτερη λύση είναι να τα κάνεις ανοιχτά για µελλοντικό ταξίδι, χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις. Αν η κράτηση ακυρωθεί λόγω καιρικών συνθηκών ή µηχανικού προβλήµατος ή για οποιονδήποτε λόγο για τον οποίο ευθύνεται η ακτοπλοϊκή εταιρεία, δικαιούσαι την επιστροφή του 100% της αξίας του εισιτηρίου (ή απλά το περνάς σε άλλη διαθέσιµη ηµεροµηνία χωρίς έξτρα κόστος). Αν έχασες τα εισιτήρια, έχασες γενικώς. Πάντως, όπως γνωρίζεις, µια καλή σχέση (ή συνεννόηση) µε τον τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα µπορεί να λύσει προβλήµατα µε µαγικούς τρόπους…

∆ωµάτια Κι εδώ το σηµαντικότερο είναι η καλή διάθεση συνεννόησης µε τον ξενοδόχο ή τον άρχοντα των «rooms to let». Σε κάθε περίπτωση, οφείλουµε να γνωρίζουµε ότι:

• Το µάξιµουµ προκαταβολής είναι το 25% του συνολικού ποσού.

Σχετικα
Όλα είναι θέμα timing, αλλά πότε είναι το σωστό;
Όλα είναι θέμα timing, αλλά πότε είναι το σωστό;

• Στο δωµάτιο πρέπει να υπάρχει πίνακας µε τις ισχύουσες τιµές.

• H ηµέρα της άφιξης υπολογίζεται ολόκληρη, ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης.

• Check-out κάνουµε ως τις 12.00, αν συµφωνήσουµε να φύγουµε µέχρι τις 18.00 µπορεί να µας ζητηθεί µισό ηµερήσιο µίσθωµα επιπλέον, αν µείνουµε και µετά τις 18.00 πληρώνουµε κανονικά όλη την ηµέρα.

Σχετικα
Παρασκευής: Είμαστε επιφυλακτικοί για τη σοβαρότητα της Όμικρον
Παρασκευής: Είμαστε επιφυλακτικοί για τη σοβαρότητα της Όμικρον

• Ένα κρεβάτι παραπάνω σε µονόκλινο ή δίκλινο αυξάνει την τιµή µέχρι 20%.

• Εάν δίκλινο δωµάτιο νοικιαστεί από ένα άτοµο, το αντίτιµο που θα ζητηθεί δεν µπορεί να είναι µεγαλύτερο του 80% της αρχικής τιµής.

• Αν ακυρώσεις την οποιαδήποτε κράτηση 21 µέρες πριν την υποτιθέµενη άφιξή σου, δικαιούσαι επιστροφή προκαταβολής – αν το κάνεις αργότερα, ξέχασέ την.

• Αν αποφασίσεις για οποιονδήποτε λόγο να εγκαταλείψεις το κατάλυµα, οφείλεις να καταβάλεις αποζηµίωση ίση µε το µισό του µισθώµατος όλων των υπόλοιπων ηµερών. Από εκεί και πέρα, do the talking… Π.Μ.


ΚΑΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Αν έχεις ακούσει για τα «πεσίµατα» στην παραλία του Ρούκουνα, αλλά παρ’ όλα αυτά επιµένεις, στήσε στο Κατσούνι, ή αν δεν είσαι τόσο… Ροβινσώνας στο Κλεισίδι (που έχει και ταβέρνα). Τ.Σ.

ΟΙ FREE CAMPERS ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ Στην παραλία Νησέλι, στο δρόµο για Πλωµάρι Μυτιλήνης, ο κύριος που έχει το ξύλινο beach bar «Καρπούζι» καθαρίζει ο ίδιος την παραλία, τοποθετεί πήλινα βαζάκια για τις γόπες, διαθέτει WC, χώρο για να αλλάζεις ρούχα, αλλά και ντουζιέρες. Να είσαι καθαρός. ∆.Τ.

∆ΕΛΤΙΟ ΚΕ∆ΡΟΥ, ∆ΟΝΟΥΣΑ, ΚΥΚΛΑ∆ΕΣ Παραλία Κέδρου. Άκουσες ότι υπάρχουν ντουζιέρες (δύο). Έχε, όµως, στα υπόψη σου ότι νερό βγάζουν µέχρι τις 6. Μετά κοιµάσαι µε το αλάτι. Τ.Σ.

ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Η Αντίπαρος έχει και πολλά πολλά καταλύµατα. Αν δεν είσαι και πολύ του οργανωτικού, µην ψάξεις δωµάτιο, θα σε βρουν εκείνοι µε το που φτάσεις στο λιµάνι. Πέρυσι τον 15αύγουστο τα µονόκλινα παίζονταν στα 20 ευρώ.  Τ.Σ.

ΛΟΥΚΟΥΛΛΕΙΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ € 5 Στο χωριό Λουτρά, της Μυτιλήνης, το καφενείο του Στρατή σερβίρει το ένα πιατάκι πίσω από το άλλο όσο θα απολαµβάνεις το ούζο/µπίρα/κρασί σου. Χορταίνεις για 5 ηµέρες µε 5 ευρώ. ∆.Τ.


«Υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις σε µία απεργοκρατούµενη Αθήνα στη µέση της διαολεµένης αυγουστιάτικης ζέστης; Κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει το ενδεχόµενο, αλλά οι Έλληνες, ως ο λαός που ανακάλυψε τη λογική, συνήθως δεν απεργούν κατά τη διάρκεια των ίδιων τους των διακοπών».
Ο ταξιδιωτικός συντάκτης του «Guardian», Fiachra Gibbons, ξέρει 2-3 πράγµατα για µας


ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πέρυσι το 29% των Ελλήνων δεν έκανε διακοπές (το 58% εξ αυτών λόγω οικονοµικής στενότητας). Αντίστοιχα, στην Ευρώπη των 27, ένας στους πέντε στερήθηκε την αναψυχή του λόγω της κρίσης.

Φέτος, διακοπές δηλώνει ότι θα κάνει το 68% των συµπατριωτών µας.

Από τους παραπάνω το 7% σκοπεύει να επισκεφτεί το εξωτερικό (το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό όσων θα κάνουν διακοπές έξω από τη χώρα τους θα κυµανθεί στο 20%). Π.Μ

CRISIS? WHAT CRISIS?

Για πρώτη φορά µετά από πολλά χρόνια οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση και φτάνουν µέχρι τον Νοέµβριο. Αυτό δείχνει έρευνα του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου, Expedia. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης οφείλεται κατά πολύ στην άρση της ταξιδιωτικής βίζας για µη κράτη µέλη της ΕΕ, όπως η Τουρκία, η Κίνα και η Ινδία. Αυξηµένη κατά 50% σε σχέση µε το 2010 αναµένεται φέτος και η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία. Λ.Χ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5