1821 Digital Gallery
15+1 μικρά και μεγάλα «πρέπει» για να λειτουργεί μια σχέση

15+1 μικρά και μεγάλα «πρέπει» για να λειτουργεί μια σχέση

Μερικά χρυσά tips, ώστε η φλόγα του έρωτα να καίει άσβεστη.
15+1 μικρά και μεγάλα «πρέπει» και tips για να λειτουργεί μια σχέση

Τις θεωρούμε σχεδόν φυσιολογικές συμπεριφορές εντός της σχέσης μας, αλλά μπορούν να τη δηλητηριάσουν και τελικά να την καταστρέψουν. Ορίστε μερικά χρυσά tips, ώστε η φλόγα του έρωτα να καίει άσβεστη.

1. Μην ζηλεύεις και μην είσαι καχύποπτος/ή. Και κυρίως μην το δείχνεις. Εκείνη/ος μπορεί να νιώθει αρχικά σημαντική/ός και αξιαγάπητή/ος, αλλά κάποια στιγμή θα μπουχτίσει. Επίσης, η όποια δική σου χαρά κινδυνεύει κάθε ώρα και στιγμή να δηλητηριαστεί μονορούφι.

2. Μην είσαι γλωσσοκοπάνα/γλωσσοκοπάνος. Πες αυτό που θέλεις και μην τραβάς έναν καυγά με τις ώρες. Τα (υπόλοιπα) λόγια είναι περιττά.

3. Όχι στις κλανιές και τα ρεψίματα (για άνδρες κυρίως η συμβουλή, οι γυναίκες δεν κάνουν τέτοια). Δείχνουν εν μέρει οικειότητα οι δημόσιες εκδηλώσεις τέτοιων φυσικών αναγκών (κυρίως αγένεια δείχνουν), αλλά και η οικειότητα έχει όρια. Δεν θα δηλητηριαστούμε κιόλας επειδή αγαπήσαμε!

Σχετικα
5 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει
5 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει

4. Μην τον/την πρήζεις με το πλούσιο γκομενικό παρελθόν σου. Τα καυχήματα αυτά δείχνουν απλώς τη βλακώδη ματαιότητά σου. Αποκαλύπτουν ενδεχομένως πως οι πρώην γκόμενοι/ες ζουν και βασιλεύουν, έστω και ως ανάμνηση. Επίσης, μην κρατάς «κειμήλια» των πρώην (δωράκια, φωτογραφίες κουτουλού), είναι ντροπή!

5. Μην γκρινιάζεις (κυρίως για γυναίκες). Του ανδρός ο τράχηλος γκρίνια δεν υπομένει. Υπομένει; Άσε που με τον καιρό η γκρίνια σου περνάει στο ντούκου, και παύει να σε ακούει.

6. Μην είσαι μικροαστός/ή. Όταν είναι να βγείτε έξω, μην του/της προτείνεις να πάτε σε ένα ταβερνάκι της καρδιάς σας για τσιπουράκι και λακέρδα. Μιζέρια!

Σχετικα
Ταξίδι με αεροπλάνο παρέα με τα παιδιά
Ταξίδι με αεροπλάνο παρέα με τα παιδιά

7. Μην κρατάς σκορ. Μη μετράς τα λάθη του άλλου. Μη μετράς τις φορές που του έκανες χάρη και δεν σου την ανταπέδωσε. Τι άλλο πέρα από κακία δείχνει αυτό; Ε; Κι άμα ανοίξει κι ο άλλος το κιτάπι του; Να ξέρεις, κάπως έτσι ξεκινούν τα μεγαλύτερα μακελειά.

8. Προσφώνησέ τον/την με το όνομά του/της ή με κάποιο υποκοριστικό. Ούτε «ψιτ», ούτε «καλέ», ούτε «βρε» και τέτοια. Δεν είσαι τσοπάνος, δεν είναι πρόβατο.

9. Μην απειλείς διαρκώς ότι θα τον/την χωρίσεις. Αυτά είναι συναισθηματικοί εκβιασμοί και μανιπουλάρισμα που μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ. Δηλαδή να προλάβει να σε ξαποστείλει ο άλλος. Ή να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Εσύ δεν τον χώρισες άλλωστε;

10. Μη θυμώνεις για ψύλλου πήδημα (γιατί τα πιάτα είναι άπλυτα ή πέταξε το βρακί του στο σαλόνι, ας πούμε). Ο θυμός κάνει πιο βρόμικη δουλειά από ένα βρακί στο σαλόνι ή ένα άπλυτο πιάτο στο νεροχύτη.

11. Μην κάνεις τη χαζή/τον χαζό. Κοινώς μην ανέχεσαι κέρατο. Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά μόνο την επαγγελματική.

12. Μην κάνεις μούτρα. Το γνωστό: «Τι έχεις;» «Τίποτα!» Αφού δεν του/της λες τι σε ενοχλεί, πώς περιμένεις να σε καταλάβει; Άσε που ποιος θέλει να συναναστρέφεται μουτρωμένους;

13. Μην μονοπολείς το χρόνο της σχέσης με τα δικά σου θέλω. Έχει και ο άλλος επιθυμίες, ξέρεις.

14. Το σεξ είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο. Μην έχεις επομένως τόσο συχνά «πονοκέφαλο» ή «κάτι έγινε στη δουλειά και χαλάστηκα» ή «αμάν πια, όλο στο κεχρί έχεις το μυαλό σου, την προηγούμενη εβδομάδα δεν σου ’κατσα;»

15. Φρόντιζε τον εαυτό σου. Άλλαζε βρακί καθημερινά, κάνε μπάνιο καθημερινά, μη φοράς τσουράπια (χοντρές κάλτσες) μέσα στο σπίτι. Είστε μαζί, γιατί είστε εραστές, όχι συγκάτοικοι συμφοιτητές.

16. Το ότι τον/την αγαπάς δεν είναι αυταπόδεικτο ή βουβός ρόλος, πρέπει να λέγεται και να δείχνεται κάθε μέρα.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5