Ελλαδα

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα, Σάββατο: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συννεφιά στην Αττική
Συννεφιά στην Αττική © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου 2022: Η πρόγνωση για βελτίωση με συννεφιά από την ΕΜΥ και το Meteo.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου 2022. Λίγες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους, τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα όμβρων τοπικού χαρακτήρα στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ανατολικές άνεμοι με ίδιες εντάσεις στο Ιόνιο. Κανονικές θα είναι για την εποχή οι θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το Meteo, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι κατά περιόδους οι νεφώσεις στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες οι νεφώσεις στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24, στην Ήπειρο από 8 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς. Ωστόσο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στην Ήπειρο τους 28 βαθμούς, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 28-29 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά στην έξοδο του Κορινθιακού και στα νοτιότερα πελάγη το ανατολικό ρεύμα θα ενισχύεται κατά περιόδους στα 6 και ενδεχομένως τοπικά στα 7 μποφόρ.

 

 

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις , οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 09 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

 


ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ