Ελλαδα

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αναλυτικά τι προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο και μεθαύριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζεστός καιρός
Ζεστός καιρός - Άνοδος της θερμοκρασίας © Eurokinissi

Καιρός με νεφώσεις, καταιγίδες και καμία μεταβολή στην θερμοκρασία αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 2 & 3 Απριλίου 2022.

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες και καμία αξιόλογη μεταβολή στην θερμοκρασία θα κυριαρχήσουν στον καιρό του Σαββατοκύριακου που είναι προ των πυλών.

Ο καιρός το Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα βορειοανατολικά τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ