Ελλαδα

Καιρός: Δύο νέα ψυχρά μέτωπα από το Σαββατοκύριακο

Χιονόπτωση ξανά στα ορεινά της Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρύος καιρός - Χαμηλή θερμοκρασία
Κρύος καιρός - Χαμηλή θερμοκρασία © Eurokinissi

Καιρός: Ξανά χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αθήνας το Σαββατοκύριακο με δύο νέα ψυχρά μέτωπα να αναμένονται - Η πρόγνωση του καιρού.

Δύο νέα ψυχρά μέτωπα αναμένονται από το Σαββατοκύριακο που, μάλιστα, θα φέρουν ξανά χιόνια στα ορεινά της Αττικής.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην επερχόμενη κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, μιλώντας για νέες χιονοπτώσεις στην Αττική, αλλά σε υψόμετρα χοντρικά πάνω από τα 500 με 600 περίπου μέτρα με πολύ μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: 

«Φίλες και φίλοι!

Επειδή υπάρχει πιθανότητα να γραφτούν και να ακουστούν...διάφορα τις επόμενες ημέρες:

Οι όποιες χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν το ερχόμενο Σάββατο 29/1 στην Αττική δεν θα έχουν καμία σχέση με τη χιονόπτωση της 24ης Ιανουαρίου!!!

Θα εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές του νομού Αττικής (χοντρικά πάνω από τα 500 με 600 περίπου μέτρα και θα έχουν πολύ μικρότερη ένταση και διάρκεια), ενώ βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του νομού!»

 

 

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα κεντρικά και τα νότια να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ