Ελλαδα

«Διομήδης»: Ξεκινάει η κακοκαιρία - Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Δοιμήδης»
Χιόνια © EUROKINNISSI/ΒΑΚΙΡΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

«Διομήδης»: Ξεκινάει η κακοκαιρία - Έρχονται σφοδρές καταιγίδες και χιόνια.

Ξεκίνησε η επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Διομήδης» που θα εκδηλωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το επόμενο 24ωρο και 48ωρο, ορισμένες περιοχές θα έχουν έντονα φαινόμενα, ενώ θα υπάρχουν χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα.

Από την Τετάρτη, και από τα Βόρεια προς τα Νότια, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τόσο την Τρίτη όσο και τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Μάλιστα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ειδικότερα σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Σύννεφα από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, σταδιακά κινούνται προς την Πελοπόννησο όπου μέσα στη νύχτα θα έχει δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πάνω από τα 1.300μ. θα είναι πυκνές οι χιονοπτώσεις. Προς το ξημέρωμα θα βελτιωθεί εκεί ο καιρός, καθώς το κύμα αυτό θα περάσει από την Αττική και θα κινηθεί προς τα βόρεια.

Στη Θεσσαλία στα ορεινά θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Την Τρίτη, στη Νοτιοδυτική Ελλάδα μετά τις ισχυρές καταιγίδες της νύχτας θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά, βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000μ. υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και στη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα. Στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα του καιρού.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Μετά το μεσημέρι, στη Δυτική Ελλάδα θα μεγαλώσουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όμως, στην Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν βροχές, μπόρες και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τοπικά. Σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι βροχές και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 10/01/2022 | ΕΡΤ

Σημειώνεται ότι σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, με το όνομα «Διομήδης», που αναμένεται να προκαλέσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγο υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων καθώς επίσης και να λειτουργήσουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κακοκαιρία «Δοιμήδης»: Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ