Ελλαδα

Καιρός: Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Πού θα βρέξει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή
Συννεφιά και βροχή στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το προσεχές Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο 4-5Δεκεμβρίου 2021

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της
χώρας θα επικρατήσουν αύριο
, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 16 με 18 και στο Αιγαίο τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στα ανατολικά θα παρατηρηθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη όμως βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα
βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ