Ελλαδα

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Παρασκευή 03/12 (video)

Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 ©EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 έχει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση.

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου. Ακολουθεί η πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή (03/12) από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου:

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 02/12/2021 | ΕΡΤ

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, και πιθανώς τις βραδινές ώρες τοπικά στα νότια πελάγη 8 Μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή (3/12) σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών και το βράδυ πρόσκαιρων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανώς το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως και θυελλώδεις άνεμοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ