Ελλαδα

28η Οκτωβρίου 2021: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Η πρόβλεψη από τον Σάκη Αρναούτογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28η Οκτωβρίου: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις
Μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου © EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2021: Τι καιρό θα έχει την Πέμπτη, στον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Γενικά καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου. 

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, την Πέμπτη, από τα νότια προς τα βόρεια θα υπάρχει μια κίνηση νεφώσεων, καλύπτοντας τον ουράνιο θόλο αρκετών περιοχών, και της ηπειρωτικής αλλά κυρίως της κεντρικής της νότιας και νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

«Την Πέμπτη θα δείτε τα σύννεφα να πυκνώνουν σε συγκεκριμένες περιοχές, όχι παντού. Το βόρειο-βορειοανατολικό κομμάτι θα παραμείνει ανεπηρέαστο», πρόσθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας ότι τοπικές βροχές αναμένονται από το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και τα δυτικά και υπόλοιπα νότια τμήματα.

Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, ότι οι παρελάσεις αναμένεται να γίνουν με γενικά καλές καιρικές συνθήκες.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 25/10/2021 | ΕΡΤ

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2021 με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Το Yπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα προστασίας για την παρέλαση 28ης Οκτωβρίου τόσο για τους θεατές όσο και για αυτούς που θα παρελάσουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους θεατές καθώς είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Για αυτούς που θα συμμετέχουν στην παρέλαση η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Αντίθετα πριν και μετά από την παρέλαση και εφόσον υπάρχει συνωστισμός θα πρέπει να την φορούν.

Πώς αμείβεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου

Υποχρεωτική αργία ορίζεται η 28η Οκτωβρίου και απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών αλλά και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός, φυσικά, εκείνων που νομίμως λειτουργούν τις Κυριακές και τις υποχρεωτικές αργίες.

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.

Για μισθωτούς που δεν θα απασχοληθούν στις 28 Οκτωβρίου ισχύουν τα εξής:

  • Οι ημερομίσθιοι που δεν θα απασχοληθούν για λόγους που δεν οφείλονται σ’ αυτούς, θα πάρουν το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους.
  • Οι επί μηνιαίο μισθό, δεν δικαιούνται άλλη αμοιβή πέρα από το καταβαλλόμενο μισθό τους.

Για τους μισθωτούς που θα απασχοληθούν κατά την 28η Οκτωβρίου ισχύουν τα παρακάτω:

  • Οι ημερομίσθιοι θα λάβουν το συνηθισμένο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν.
  • Οι επί μηνιαίο μισθό θα λάβουν τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους.

Παράλληλα, σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Εάν η απασχόληση τόσο των ημερομισθίων, όσο και των επί μηνιαίο μισθό κατά την 28η Οκτωβρίου είναι πέρα των 40 ωρών, οφείλεται εκτός από την προσαύξηση και πρόσθετη αμοιβή λόγω υπερεργασίας κλπ.
  • Το ημερομίσθιο της 28ης Οκτωβρίου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρήσουν όμως τη μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους. Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δεν θα πάρουν πρόσθετο ημερομίσθιο για την αργία, αλλά και στην περίπτωση αυτή δεν θα προσμετρηθεί η ημέρα της αργίας στις εργάσιμες ημέρες της άδειάς τους.
  • Δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ