Ελλαδα

Βροχές και καταιγίδες σήμερα - Βελτιώνεται αύριο ο καιρός

Νέα ισχυρή κακοκαιρία από την Πέμπτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Συνεχίζονται οι βροχές σήμερα, ο καιρός θα βελτιωθεί αύριο - Ισχυρές καταιγίδες από την Πέμπτη.

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από την αρχή του ημέρες στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν τη Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.

Σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από το απόγευμα, οπότε θα περιοριστούν στη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Αύριο αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις.

Όμως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου, θα διαδεχθεί μία νέα ισχυρή κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία - Μαρουσάκης: Ίσως προσεγγίσει μεσογειακό κυκλώνα

Για ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία που σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής, που μπορεί να προξενήσουν καταστροφές και πολλά προβλήματα, έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα, καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου, θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας. Πιεζόμενο από τις υψηλές πιέσεις βορειότερα, θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» τον μηχανισμό δημιουργίας μεσογειακού κυκλώνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ