27 λαχταριστά στέκια για το καλοκαίρι που μόλις αρχίζει

Χρύσα Χρύσα: το νόστιμο στέκι στην καρδιά των Πετραλώνων

Αξέχαστα πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας από την «κυρία των Πετραλώνων»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prosopsi_cmyk.jpg
img_61351_cmyk.jpg
img_61541.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χρύσα Χρύσα: Ελληνική & μεσογειακή δημιουργική κουζίνα στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων

Όποιον κι αν ρωτήσετε στα Πετράλωνα, γνωρίζει για την κυρία Χρύσα ή αλλιώς την «κυρία των Πετραλώνων» όπως την αποκαλούσαν κάποτε τα περιοδικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πετράλωνα και άνοιξε το πρώτο εστιατόριο το μακρινό 1991. Μερικά χρόνια αργότερα «μετακόμισε» το εστιατόριό της στον Κεραμεικό και το 2015 επιστρέφει στα Πετράλωνα, όπου άνοιξε το «Χρύσα Χρύσα», μαγαζί του οποίου το όνομα προέκυψε προς τιμήν της μικρής συνονόματης εγγονής της. Η Χρύσα είναι μια γενναιόδωρη, αυτοδημιούργητη γυναίκα που θα περιποιηθεί την παρέα του κάθε τραπεζιού σαν να πρόκειται για δικούς της φίλους.

Εδώ δεν υπάρχει concept. Το concept είναι η ίδια η Χρύσα. Είναι εκείνη που έβαλε τα Άνω Πετράλωνα στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και τα καθιέρωσε ως τη συνοικία των απόλυτων γεύσεων. Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσετε πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας που ανανεώνεται τακτικά. Οι στάνταρ σπεσιαλιτέ είναι ο διάσημος μουσακάς με την μπεσαμέλ αγκινάρας, το λαβράκι με αρμύρες και πουρέ σελινόριζας, το κατσικάκι με θυμάρι στη λαδόκολλα και οι σαρδέλες σχάρας με πέστο άνηθου. Επίσης, το εστιατόριο έχει δώσει μεγάλη έμφαση στα γλυκά – μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το συγκλονιστικό τσιζκέικ!

Η φιλοσοφία της Χρύσας είναι απλή αλλά όχι απλοϊκή. Τα πιάτα παρασκευάζονται με γνώμονα να προκύπτει στο τέλος μια «αέρινη» επίγευση και μια ανάλαφρη αίσθηση στο στομάχι. Με αγνά, σπιτικά υλικά που διαλέγει η ίδια, με την πείρα 30 χρόνων στο χώρο της εστίασης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 18.00-24.00, Σάββατο 18.00-24.00, Κυριακή 12.00-20.00

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ