Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Η αρκούδα

Ειδος: Όπερα
Στο θέατρο Σημείο
Η αρκούδα

Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Η αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, William Walton. Πρόκειται για μια ευφυέστατη μεταφορά του θεατρικού έργου η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή χάρη στην συνδρομή του λιμπρετίστα Paul Dehn. Kρατώντας αναλλοίωτους τους καρικατουρίστικους χαρακτήρες του έργου, Walton και Dehn, εμπλούτισαν μουσικά το έργο με νότες και συνθέσεις που φλερτάρουν με την κινηματογραφική μουσική και το καμπαρέ.

Ο ίδιος ο Walton ονόμασε το έργο του "extravaganza σε μια πράξη" θέλοντας να τονίσει την ακρότητα και την συναισθηματική φόρτιση των χαρακτήρων.

Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του όχι και τόσο πιστού συζύγου της, κάτω απ διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα , δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα τα οποία του οφείλει ο μακαρίτης.

Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας οδηγείτε σε ακρότητες, με μοναδική λύση την μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Πρωταγωνιστουν: Ειρήνη Αθανασίου, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Μιχάλης Ψύρρας, Μιχάλης Κατσούλης
Σκηνοθετης: Νίκος Διαμαντής
Διαρκεια: 60
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5