Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη στο Matchpoint

Ειδος: Ελληνικό
«Ένα δώρο» της Άννας Δαμιανίδη στο Matchpoint

Η παρέα των ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΩΝ συνεχίζει τη δραστηριότητα της με το μονόπρακτο έργο της Άννας Δαμιανίδη «Ένα δώρο».

Το έργο αναφέρεται σε δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, με αφορμή ένα δώρο που η μητέρα απαιτεί από την κόρη της. Θα διαφωνήσουν, θα μνημονεύσουν στιγμές της ζωής τους, θα τραγουδήσουν, θα κριτικάρει η μία την άλλη, θ’ αγαπηθούν, θα τσακωθούν. Οι σχέσεις μητέρας και κόρης δεν συνδέονται μόνο βιολογικά άλλα ψυχικά και πνευματικά, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται η μία με τη άλλη και η μητέρα σαν παιδί να ζητά πράγματα από την κόρη.

Η σχέση γίνεται πεδίο ανταγωνισμών, διαψεύσεων, προσδοκιών και απαιτήσεων και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Η δύναμη της ανάγκης κάνει αυτές τις γυναίκες, που θα έπρεπε να γνωρίζουν η μία το ψυχισμό της άλλης, να μοιάζουν ξένες, ακόμα και μέσα από διαλόγους που μπορεί να επαναλαμβάνουν στη καθημερινότητά τους.

Θα παρουσιάσουμε το έργο σαν θέατρο στο τραπέζι, όπου οι θεατές θα συμμετέχουν σα να παρακολουθούν πρόβα λίγο πριν το ανέβασμα στη σκηνή. Παίζουμε κυρίως σε εναλλακτικούς χώρους, μεσημέρια. Δύσκολο για τους ηθοποιούς να μην έχουν τη βοήθεια του σκηνικού, των αξεσουάρ, του φωτισμού που εμπλουτίζουν μια παράσταση παρά μόνο τη φωνή τους και την ερμηνεία τους.

Πρωταγωνιστουν: Ελένη Τζώρτζη & Μαριάνθη Κυρίου. Πρωτότυπο τραγούδι: Κώστας Καλδάρας. Πιάνο: Ντίνος Ψυχογιός. ​Η ιδέα και η επιμέλεια είναι της Αθηνάς Κεφαλά
Συγγραφεας: Άννα Δαμιανίδη

Που παιζεται

Matchpoint
11/12 15:00
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5