Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου σε online streaming

Ειδος: Ελληνικό
«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου σε online streaming

Το «3%», το πολιτικό έργο «επιστημονικής φαντασίας» της βραβευμένης με «EURODRAM 2018» Βίλης Σωτηροπούλου, που παρουσιάστηκε τη σαιζόν 2016 -2017 στο Θέατρο «Ειλισσός» και στο Φεστιβάλ ΟΕΘ-ΣΕΗ (2017), παρατείνει τις online streaming παραστάσεις του μέσω viva.gr (αποκτήστε το εισιτήριό σας ΕΔΩ)

Social distancing. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής και οι «ανελεύθεροι» εκτίουν την ποινή τους μόνοι στο σπίτι. Μεγάλη Γερουνία, Νew Ellana, Γαλάτια, Αγγλετέρια, Γηραιά Νευρώπα. Έτος 2040 μ.Χ.

«Το 3%», θεατρικό έργο γραμμένο το 2016, είναι μία πολιτική δυστοπία με υποδόριο χιούμορ, στα όρια της φαντασίας και της απόλυτης πραγματικότητας. Μια θεατρική παράσταση με κινηματογραφική ματιά, προφητική για την εποχή που κυριαρχούν ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση.

Πρωτοτυπία της παράστασης αποτέλεσε η χρήση της τεχνολογίας για τη σύνδεση ηθοποιών σε Αγγλία (Στέλλα Τροκάνα), Γαλλία (Αθηνά Αξιώτου), Ελβετία (Γιώργος Νάσιος) με την Ελλάδα.

Υπόθεση της παράστασης

2040 μ.Χ. Στο υποθηκευμένο κρατίδιο New Ελλάνα οι φυλακές έχουν γεμίσει. Η «ανελεύθερη» Ξένια, μόνη στο σπίτι, εκτίει ποινή χρόνων για λιγοστά χρέη. H έξοδος στη βεράντα και η ψυχοθεραπεία έχουν απαγορευτεί. Οι Φύλακες με την ονομασία «Φίλοι» διδάσκουν χορογραφίες ποικίλης ύλης. Εγκλεισμός και μοναχική διασκέδαση: οι νέοι τρόποι της εξουσίας. Τα «φιλο-τρομοκρατικά» ένστικτα πολιτών εκτονώνονται με δωράκια χορηγών. Μάτια-κάμερες παντού. Μνήμη αδρανής. Ευφυείς δεκάχρονοι μεταφέρονται στο εξωτερικό για σπουδές. Ειδικοί ανακριτές εξετάζουν «το τυπικό της συμπεριφοράς» και παραπέμπουν σε ιατρικές εξετάσεις. Κατηχητές διδάσκουν «το συμβόλαιο του λαού» μέσω skype. Χαφιέδες σε κρίση πανικού θεραπεύονται σε πειρατικούς σταθμούς. Άνθρωποι-σκυλιά ξελαρυγγιάζονται ενώ μια τίγρη ξεδοντιάζεται. Ο σκουπιδοφάγος «καθαρίζει» άστεγους. Οι εκλογές κάθε χρόνο μετατρέπονται σ’ ένα ατέλειωτο πάρτι και η Ιστορία γίνεται ένα μαύρο σύννεφο με λίγες φωτεινές στιγμές.

Ενωμένη Γηραιά Νευρώπη. Ξένια, Μελίνα, Ίγκριντ και Άρης. «Ανελεύθεροι», φύλακες, χαφιέδες και κατηχητές στο γαϊτανάκι του 3%. Υπάρχει προοπτική για τη φυλακισμένη ανθρωπότητα;

Πρωταγωνιστουν: Ανδρέας Bιτωράτος, Μίνα Λαμπροπούλου, Άννα Μακρή, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Γιώργος Νάσιος, Βίλη Σωτηροπούλου, Στέλλα Τροκάνα και ο μικρός Πέτρος Μελαχροινούδης
Σκηνοθετης: Βίλη Σωτηροπούλου
Συγγραφεας: Βίλη Σωτηροπούλου
Διαρκεια: 97

Που παιζεται

Online Streaming
Από 30/01 έως 07/02
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 18:00
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 20:00
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 22:00
€8 / Η είσοδος για την παρακολούθηση μπορεί να γίνει από την ώρα έναρξης έως και 3 ώρες μετά. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας μέχρι την ώρα της έναρξης κάθε προβολής.
Το καλύτερο χαμόγελο κάτω απ´την Ακρόπολη
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5