Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Πίσω από την επιφάνεια

Ειδος: Performance
Μία multimedia performance σωματικού θεάτρου από την ομάδα Πλεύσις στο Θέατρο Οδού Καλλιρρόης
Πίσω από την επιφάνεια από την ομάδα Πλεύσις στο Θέατρο Οδού Καλλιρρόης

Με αφορμή και έμπνευση το γλυπτικό έργο του Isaac Cordal η ομάδα Πλεύσις παρουσιάζει τη νέα καλλιτεχνική πρότασή της, μία multimedia performance σωματικού θεάτρου.

Η performance έχει τη μορφή μίας απροσδόκητης διάλεξης με θέμα την αναγνώριση και την αποκάλυψη αυτού που κρύβεται πίσω απ’ την όψη των πραγμάτων, κάτω από το «φαίνεσθαι». Μεταξύ σοβαρού και αστείου σχολιάζει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος κοιτάζοντας όχι τα μεγάλα διλλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, μα τις πιο αδιάφορες και ασήμαντες πλευρές της.

Tο σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, το θέατρο αντικειμένων, το εικαστικό και ηχητικό περιβάλλον (σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων και live electronics), οι κινηματογραφικές παρεμβάσεις και τα graphic animation συνυπάρχουν και δημιουργούν έναν ποιητικό στοχασμό με θέμα την ομορφιά και τον παραλογισμό της ύπαρξής μας στο «εδώ και τώρα».

Ο μετασχηματισμός, η εικονική πραγματικότητα και η σχέση του performer με τα σκηνικά αντικείμενα και τα φυσικά υλικά - επαναλαμβανόμενα ζητήματα στο καλλιτεχνικό σύμπαν της ομάδας Πλεύσις - είναι το επίκεντρο της παράστασης.

Αυτοτελείς ιστορίες αποτυπώνονται σε εικαστικά «tableaux vivants» στη διάρκεια των οποίων μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα φαινομενικά σημαντικό, επιτρέπουν όμως στον θεατή μια σειρά από σκέψεις κατά την εξέλιξη της δράσης. Απόλυτα στιλιζαρισμένες εικόνες βρίσκουν ζωή μέσα από τον παράδοξο τρόπο με τον οποίο κατορθώνουν να διαχωρίζουν το ουσιαστικό από το ασήμαντο και να συνδέουν το σοβαρό με το αστείο την ίδια στιγμή.

Η performance αναζητά συγγένειες και παραλληλίες με το έργο του γλύπτη Isaac Cordal και την κινηματογραφική ματιά του Roy Andersson. Συνομιλεί με τα έργα τους έχοντας ως κοινό «τόπο» τον άνθρωπο ως ύπαρξη και τη σχέση του με τον περιβάλλοντα χώρο.

Πρωταγωνιστουν: Όλγα Γερογιαννάκη, Γιώτα Κοτρώνα, Αντώνης Κουτρουμπής, Τζάνος Μάζης
Σκηνοθετης: Αντώνης Κουτρουμπής
Συγγραφεας: Αντώνης Κουτρουμπής
Διαρκεια: 80

Που παιζεται

Θέατρο Οδού Καλλιρρόης
Από 24/10 έως 28/03
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ μειωμένο. Κρατήσεις: Τηλ. 6944242118
Candye Kane
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5