Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Serious Business

Ειδος: Ελληνικό
«Serious Business» από την Ομάδα “Back Home” στο Θέατρο Λύχνος

Mια παράσταση θεατρικού κλόουν, που μας καλεί να κοιτάξουμε τον ενήλικο εαυτό μας με τα μάτια του κλόουν.

Πρόκειται για μια παράσταση θεατρικού κλόουν, που προέκυψε από το ερώτημα πώς θα ήταν μια κλόουν ματιά πάνω σε θέματα που απασχολούν τον καθένα μας, όπως ένα “ενήλικο” θέμα (πολιτικό, κοινωνικό, ψυχολογικό ή ακόμα και υπαρξιακό).  Μέσα από τις ανάλαφρες και φωτεινές του ποιότητες, το δικό του ιδιαίτερο παράλογο, ο κλόουν γίνεται καθρέφτης του μεγάλου παραλόγου της ζωής μας.

Η παράσταση είναι ένα κολάζ από νούμερα, σόλο και ντουέτο. Οι κλόουν έχουνε πολλές και σοβαρές δουλειές. Μια μπαλαρίνα παίζει τένις, καθώς μαγειρεύει με ένα γουδί και παίρνει χρυσό μετάλλιο/ένας βωβός καλλιτέχνης δίνει μια σημαντική διάλεξη, ένας σπουδαίος επιχειρηματίας δικτυωμένος παγκοσμίως τρελαίνεται υπογράφοντας χαρτιά τουαλέτας, ένας πρόσκοπος αλλάζει συνεχώς επαγγέλματα και στον ελεύθερο χρόνο του κάνει θαλάσσιο σκι με μια κρεμάστρα, μια ντίβα προσπαθεί να ξεφύγει από τη μοναξιά, ψάχνοντας τον έρωτα της ζωής της.

Αφάνταστο γέλιο και συγκίνηση εναλλάσσονται σε μια ευφάνταστη μα και λιτή αφήγηση, που προσκαλεί το ενήλικο κοινό πίσω στην παιδική ηλικία, πίσω στο σπίτι του.

Το ευρύτερο όραμα της ομάδας “Back Home” είναι μέσω του ταξιδιού της κόκκινης μύτης να συνεχίσει την έρευνα πάνω σε ένα σπάνιο και σχεδόν άγνωστο είδος θεάτρου στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστουν: Ηλιάνα Σουλιώτη, Δέσποινα Τασίδου/Μάνος Καράμπελας, Παναγιώτης Τσετσώνης. Φιλική Συμμετοχή: Έλλη Κατωδρύτου
Σκηνοθετης: Francisco Brito, Νάντια Καβουλάκου
Συγγραφεας: Ομάδα “Back Home”
Διαρκεια: 60

Που παιζεται

Λύχνος τέχνης και πολιτισμού
Από 08/03 έως 29/03
κάθε Κυριακή 19:30
€10, 8. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2110121686, 6974624989
Πιέσεις από την τρόικα
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5