Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Η τραγωδία αλλιώς - Κατανοώντας την διαφορετικότητα

Ειδος: Ελληνικό
I tragodia allios theatto anotatis sholis kalon tehnon

Έντεκα καλλιτέχνες δανείζονται γνωστές ηρωικές φιγούρες της Ελληνικής Τραγωδίας και Μυθολογίας, αποδομώντας τες και χτίζοντάς τες από την αρχή.

Στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση των ηρώων που υποδύονται, προκύπτουν κωμικοτραγικές καταστάσεις που τους οδηγούν με σκωπτική διάθεση στη δική τους αλήθεια, κλείνοντας το μάτι στους θεατές.

Σεξ, έρωτες πάθη, ίντριγκες, ηρωικές πράξεις, ενοχές, εξαρτήσεις, αδυναμίες, αλήθειες, ψέματα, συνθέτουν τα πορτραίτα των ηρώων που, όπως και στην αρχαία Ελληνική Τραγωδία, εναλλάσσονται από το τραγικό στο κωμικό και συνδέουν το παρόν με το παρελθόν.

Η παράσταση είναι  μια καινούργια πρόταση πάνω στην αρχαία Ελληνική Τραγωδία και Μυθολογία που κινείται στη σφαίρα του σουρεαλισμού ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον θεατή.


Έκθεση Φωτογραφίας εμπνευσμένη από την παράσταση θα πραγματοποιήσει ο καταξιωμένος φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς, στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, έξω ακριβώς από το θέατρο, με τίτλο « Το Τραύμα ».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 από τις 18:30 έως τις 21:00 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο τις ίδιες ώρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρωταγωνιστουν: Χριστίνα Θωμαίδου, Ρένα Κουμπαρούλη, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Ανδρέας Παπαγιαννάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Σταυρούλα Ροΐδου, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ολυμπία Σωτηροπούλου, Μάριος Τσουμάρης, Baby Jane
Σκηνοθετης: Αθηνά Παππά
Συγγραφεας: Αθηνά Παππά, Νίκος Γιαννόπουλος
Διαρκεια: 75

Που παιζεται

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Θέατρο)
Από 31/01 έως 11/04
κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο 21:00
Κανονικό: €12. Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-άνω των 65 ετών): €10
Stardust 358
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5