Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Η Μαρία πριν την Κάλλας

Ειδος: Παιδικό
Η παιδική ηλικία της Μαρίας Κάλλας ζωντανεύει (ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ)
Η Μαρία πριν την Κάλλας

Στη παιδική παράσταση γνωρίζουμε την άγνωστη παιδική ηλικία της «Μαρίας» πριν μεταμορφωθεί στη διεθνούς φήμης Μαρία Κάλλας.

Η Μαρία Κάλλας συγκλόνισε τον 20ό αιώνα με τη χρυσή φωνή της, έμεινε στην ιστορία κι έγινε αξεπέραστο παράδειγμα ταλέντου, επιμονής και πειθαρχίας. Είναι γεγονός πως τα ελληνόπουλα δεν γνωρίζουν την παιδική της ηλικία η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον! Τι κρίμα!

Στο έργο συστήνεται η πριμαντόνα Κάλλας μ’ έναν τρόπο γοητευτικό που ακουμπάει τις ψυχές των παιδιών, όπως ένα καλοφτιαγμένο κλασικό παραμύθι.

Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη, καθώς παρακολουθούμε τη Μαρία Κάλλας στα πρώτα της βήματα. Ένα παιδί που έχει βιώσει την απόρριψη για την εξωτερική της εμφάνιση, ακόμη και από την ίδια της τη μητέρα. Ωστόσο αναγνωρίζοντας το ταλέντο της κόρης της, αυτή η μητέρα ήταν που την οδήγησε με την επιμονή της στην καταξίωση και την επιτυχία.

Φως, φάρος κι οδηγός στη ζωή της, η δασκάλα της μουσικής που θα ζεστάνει την ψυχή της και θα την στηρίξει ψυχολογικά σε όλα τα επίπεδα. Ο δικός της άνθρωπος.

Με τη θέληση, την εργατικότητα, την αγάπη και το πάθος της για το τραγούδι, κατάφερε να φτάσει τον στόχο της: Να γίνει η χρυσή φωνή του αιώνα.

Στο τέλος της θλιβερής περιόδου της Κατοχής κατηγορούν τη Μαρία για προδοσία. Της απαγορεύουν να τραγουδήσει πάλι στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αμερική.

Πρωταγωνιστουν: Σπύρος Ιωάννου, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κατερίνα Μάντζου, Ζωή Αρβανιτάκη, Βαλεντίνα Βεκκίνι, Εστέλλα Κοπάνου, Δημήτρης Μαργαρίτης, Δημήτρης Μικιός, Πέτρος Πέτρου, Κατερίνα Πυρινή
Σκηνοθετης: Ειρήνη Ιακώβου
Συγγραφεας: Ειρήνη Ιακώβου, Θωμάς Καραχάλιος

Που παιζεται

Ιλίσια
Από 29/09 έως 27/10
κάθε Κυριακή 11:00
€12 (γενική είσοδος), 10 (ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών, πολυτέκνων, ανέργων)
Smartcity 358
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5