Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Σπουδές Υποδούλωσης

Ειδος: Σύγχρονο
«Σπουδές Υποδούλωσης» του Howard Barker στη σκηνή του Faust

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Καραμεσίνης και η βοκαλίστρια-ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζουν την παράσταση «Σπουδές Υποδούλωσης» που βασίζεται στο θεατρικό έργο του βρετανού συγγραφέα Howard Barker “13 Αντικείμενα: Σπουδές Υποδούλωσης”. Πρόκειται για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της εργασίας ηθοποιών και περφόρμερ πάνω στο Μουσικό Υποκριτικό Σύστημα MUSA, το οποίο διδάσκουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα σε ετήσιο μετεκπαιδευτικό εργαστήριο υποκριτικής οι δύο καλλιτέχνες. Στην παράσταση παρουσιάζονται συνολικά 8 από τα 13 μονόπρακτα του έργου του συγγραφέα (4 στην παράσταση της Δευτέρας και άλλα 4 την Τρίτη).

Ο Howard Barker, ιδιαίτερος, σκληρός, προκλητικός, μέσα από το θέατρό του, το Θέατρο της Καταστροφής, όπως το ονομάζει ο ίδιος, επιδιώκει να διαμορφώσει μια μοντέρνα σύλληψη και μορφή για την τραγωδία στην εποχή μας, χωρίς τα στοιχεία του φόβου, της τιμωρίας και της κάθαρσης.

 

Πρωταγωνιστουν: Αναστασία Αγάθου, Αννέτα Βασιλάκου, Θέκλα Γαΐτη, Χρυσάνθη Κουτρουμπά, Όλγα Νικολαΐδου, Άρης Προσπαθόπουλος, Γιάννης Οιχαλιανός. Πανάγος Ιωακείμ & Σπύρος Καλλιβωκάς σε φιλική συμμετοχή.
Σκηνοθετης: Σωτήρης Καραμεσίνης
Συγγραφεας: Howard Barker
Διαρκεια: 70

Που παιζεται

Faust
Από 20/05 έως 28/05
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη 21:00
€10 για τη μία παράσταση (στην οποία παρουσιάζονται συνολικά 4 μονόπρακτα). €8 (αν κάποιος/α θέλει να παρακολουθήσει και τις 2 παραστάσεις και Δευτέρας και Τρίτης)
Το καλοκαίρι της Nεφέλης
Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5