Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του

Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και Κονσουέλο Σουνσίν Σανδοβάλ: Μία σχέση που αποτέλεσε έμπνευση για ένα παγκόσμιο παραμύθι, που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου πολέμου. (ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ)
Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του, Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού

«Να μ’ αγαπάς με πάθος.
... εσύ έχεις άστρα που ξέρουν να γελούν».

Από πότε έχεις να γράψεις γράμμα; Χειρόγραφο.
Έχεις πει ποτέ κάποιον «Φτερωτό μου ποντικάκι»;

Ζωγράφισες ποτέ την αγαπημένη σου;
Τι νομίζεις ότι χάνεται στον πόλεμο;
Θα περίμενες κάποιον για πάντα; 

Ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ ήταν ένας γάλλος συγγραφέας που ήθελε να γίνει πιλότος. Η Κονσουέλο Σουνσίν Σανδοβάλ ήταν μια σαλβαδοριανή καλλιτέχνης που αποφάσισε να γίνει σύζυγος. Δύο έντονες προσωπικότητες. Μία σχέση που αποτέλεσε έμπνευση για ένα παγκόσμιο παραμύθι, που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου πολέμου.

Η παράσταση εξερευνά αυτήν την ερωτική ιστορία μέσα από τις αληθινές ερωτικές επιστολές των δύο εραστών-συζύγων.  Η Κονσουέλο, η σύζυγος του Αντουάν, γίνεται το ρόδο του «Μικρού Πρίγκιπα», ενός βιβλίου που μεταφράστηκε σε πάνω από 250 γλώσσες και που πουλά περί τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα κάθε χρόνο.

Τα γράμματά τους ξεχειλίζουν από αγάπη και έκθεση, από παράπονα και έρωτα, από αδυναμία και γενναιότητα. Η απόσταση των δύο εραστών μεγεθύνεται, και φτάνει μέχρι έναν λιλιπούτειο πλανήτη, ένα μακρινό αστέρι, όπου κατοικεί ένας μικρός πρίγκιπας και ανθεί ένα ιδιότροπο λουλούδι. Η ομορφιά και η τέχνη της επιστολογραφίας, η θαρραλέα ερωτική γλώσσα μιας άλλης εποχής, η αλληλεπίδραση του πραγματικού κόσμου με τον μυθιστορηματικό, η καταστροφική επίδραση του πολέμου στις ανθρώπινες σχέσεις και η παρηγορητική δύναμη της Τέχνης, εδώ γίνονται τραγούδια και μουσική. «Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του» είναι ένα μιούζικαλ δωματίου, ένα παράταιρο είδος για την αντιηρωική μας εποχή.

Ο Αντουάν μια μέρα χάθηκε. Η Κονσουέλο δεν σταμάτησε ποτέ να του γράφει.

Πρωταγωνιστουν: Βαγγέλης Παπαδάκης, Ελπίδα Τοπάλογλου, Βασίλης Πουλάκος, Μαρία Ρήγα. Στο πιάνο: Βέρα Χατζηπαπά
Σκηνοθετης: Θοδωρής Τσαπακίδης

Που παιζεται

Οικία Κατακουζηνού
Από 13/04 έως 31/05
κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 21:00 (εκτός από 26/04, 27/04, 28/04)
€12, 8
Αύγουστος είναι...
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5