Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Το αιώνιο, Βλαντίμιρ, σας αρέσει;

Ειδος: Performance
Έρωτας και Επανάσταση είναι φτιαγμένα για τον Μαγιακόφσκι από το ίδιο πυρωμένο υλικό. (ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ)
«Το αιώνιο, Βλαντίμιρ, σας αρέσει;» στην Οικία Κατακουζηνού

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι - Λίλια Μπρικ

- Ο σύντροφος Λένιν πιέζει για τα αγάλματα. Πρέπει να ξηλωθούν όλα τα τσαρικά μνημεία. Θα ξηλωθούν και θα στήσουμε καινούργια.
- Ελπίζω να μην εννοεί καινούργια είδωλα. Τον Στένκα Ράζιν πάνω στ’ άλογο ή τον Μπακούνιν με το χέρι τεντωμένο. Ή εμένα δίπλα στη λάμπα του γραφείου. Ή τον εαυτό του στο βήμα. 

Μια περφόρμανς για δύο ρόλους και πολλές φωνές. Δύο ηθοποιοί διασχίζουν τον χρόνο, βιώνουν εκ των έσω ή σχολιάζουν από απόσταση, στιγμές της ζωής και του έργου του Μαγιακόφσκι. Η ποίησή του που εμπνέει και εμπνέεται από την επανάσταση, αντικρίζεται στον έρωτα, πριν συντριβεί από την πραγματικότητα. Επιδραστική προσωπικότητα, δραστικό το ποιητικό του παράδειγμα, εξακολουθεί να μας αφορά σήμερα.

Βασισμένο σε πηγές, βιβλία, ντοκουμέντα, επιστολές και ποιήματα, «Το αιώνιο, Βλαντίμιρ, σας αρέσει;» διατρέχει το σύντομο αλλά ηχηρό πέρασμα του οραματιστή, προφήτη-ποιητή: από τα καφενεία των φουτουριστών στα εργοστάσια του προλεταριάτου και την Κόκκινη Πλατεία και από το «Σύννεφο με παντελόνια» στην ελεγειακή «Λενινιάδα».

Έρωτας και Επανάσταση είναι φτιαγμένα για τον Μαγιακόφσκι από το ίδιο πυρωμένο υλικό.

Πρωταγωνιστουν: Πάνος Τζίνος, Δήμητρα Χριστογιαννοπούλου
Σκηνοθετης: Ευανθία Κουρμούλη
Διαρκεια: 60

Που παιζεται

Οικία Κατακουζηνού
Από 02/03 έως 31/03
κάθε Σάββατο 21:00
κάθε Κυριακή 20:30
€10, 8 (φοιτητές, σπουδαστές, ΑμεΑ, συνταξιούχοι). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη στο mayakovsky.greece@gmail.com και στα: 2102619718 & 6974668124 (ώρες 10:00-12:00 το πρωί και 5:00-7:00 το απόγευμα).
Αύγουστος είναι...
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5