Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Η Βιογραφία του Πατρογονικού

Ειδος: Ελληνικό
Το χρονικό ενός υπεραιωνόβιου μεσοαστικού σπιτιού στην Καβάλα, όπως ξετυλίγεται μέσα από ένα μπαρουτοκαπνισμένο Λειτουργικό Χειρόγραφο. (ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)
Η Βιογραφία του Πατρογονικού | Σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόνης | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το χρονικό ενός υπεραιωνόβιου μεσοαστικού σπιτιού στην Καβάλα, όπως ξετυλίγεται μέσα από ένα μπαρουτοκαπνισμένο Λειτουργικό Χειρόγραφο, οικογενειακά και δημόσια Αρχεία, αποτυπώνεται σε αρχιτεκτονικά διαγράμματα, αποθανατίζεται σε αναμνήσεις και φωτογραφίες.

Οι χώροι του και οι χρήσεις τους, οι υποδομές του που εξελίσσονται, τα έπιπλα και οι συσκευές που αλλάζουν και ανανεώνονται, μας εξιστορούν πώς μεταπλάθεται αφομοιώνοντας τις νεωτερικότητες κάθε δεκαετίας. Οι διαδοχικοί κύκλοι ζωής κάτω απ' τη στέγη του μας περνούν από τα σαράντα κύματα της ιστορίας και της προϊστορίας του. Από το 1803 που έπεσε το Σούλι, ως τους δύο Παγκόσμιους Πόλεμους και μέχρι τις μέρες μας.

Το σπίτι είναι ένα Παλίμψηστο. Αν επιμείνεις να διακρίνεις και να διαβάσεις τις πράξεις και παραλείψεις που γράφηκαν πάνω στο σώμα του και κάτω από τη στέγη του, θα σου διηγηθεί όλη του την ιστορία. Την δομική και λειτουργική. Την αρχιτεκτονική και διακοσμητική. Ακόμη, την οικονομική και κοινωνική. Την πολιτική. Και όχι μόνον. Μαζί, θα σου διηγηθεί την ιστορία της πόλης του και της εποχής του.

Γιατί, όλα τούτα τα κτίρια των περασμένων δεκαετιών και εκατονταετιών, που γερνούν γοητευτικά διάσπαρτα μέσα στον ιστό της πόλης, σηματοδοτούν σταθμούς στην δική της ιστορική διαδρομή. Ιχνηλατούν τις νίκες και τις ήττες της στον αγώνα να προλαβαίνει τους καιρούς που αλλάζουν.

Πρωταγωνιστουν: Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος
Σκηνοθετης: Θοδωρής Γκόνης
Συγγραφεας: Μάγκυ Κριθαρέλλη

Που παιζεται

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Από 11/01 έως 12/01
21:00
€15, 12 (μειωμένο), 5.(Κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ & Ελληνικής Εταιρείας Σκηνοθετών), 1 (Ωφελούμενοι Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου). Αίθουσα Θεάτρου
Ο Gaga εφιάλτης της Madonna
Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5