Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Anacarbit - Ο Βιτγκενστάιν σε αντίλογο

Ειδος: Ελληνικό
Η φύση των αποδεικτικών στοιχείων και της αλήθειας στο πλαίσιο των σύγχρονων ιδεών σχετικά με τις λέξεις, τα μαθηματικά και τη φυσική. (ΑΘΗΝΑ)
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ Anacarbit - Ο Βιτγκενστάιν σε αντίλογο

Η παράσταση παρουσιάζει στους θεατές ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως: θερμοδυναμική, αλγόριθμους υπολογιστών, fractals τη δυναμική του πληθυσμού, θεωρία του χάους σε αντίθεση με τον ντετερμινισμό (ιδίως στο πλαίσιο του έρωτα και του θανάτου), το σχεδιασμό του τοπίου, ρομαντισμός εναντίον κλασικισμού, και τη λογοτεχνία (κυρίως ποίηση).

Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο ακροατήριό του τα παραπάνω θέματα με αρκετές και εξαιρετικά περίπλοκες μαθηματικές και επιστημονικές έννοιες με ένα πολύ ευφυή τρόπο.

Το έργο αποτελείται από αντιπαραθέσεις στοχασμών πάνω στις λέξεις (λογοτεχνία) και αριθμούς (μαθηματικά), αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο επιστήμονα και φιλόσοφο Wittgenstein, πότε αστεία και πότε σοβαρά. Τολμά να αποδείξει ότι οι λέξεις και οι αριθμοί προέρχονται από το ίδιο μέρος του εγκέφαλου και χρησιμοποιεί αυτές τις θεωρίες και ιδέες για να φωτίζει τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, προσθέτοντας τη δριμύτητά τους.

Πρωταγωνιστουν: Γιάννης Θωμάς, Στέλιος Νίνης, Χριστίνα Γκάσιου, Λάουρα Τσιάτη, Στέλλα Ζυγούρα
Σκηνοθετης: Χορογραφία: Όλγα Ζήση
Συγγραφεας: Δημήτρης Βαρτζιώτης
Διαρκεια: 75

Που παιζεται

Αθηνά
Από 08/03 έως 13/03
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη 21:00
€15, 12 (άνω των 65, φοιτητές, μαθητές), 10 (ΑμεΑ, άνεργοι)
Σε είδα... 356
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5