Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

7ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Ειδος: Σύγχρονο
Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς σκηνοθετούν ισπανόφωνους θεατρικούς συγγραφείς. (ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ)
7ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Το 2018 το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων συμπληρώνει επτά χρόνια και έχει μια ιδιομορφία: τη σκηνοθεσία των έργων, που παρουσιάζονται κάθε Τρίτη του Φεβρουαρίου, έχουν αναλάβει έλληνες θεατρικοί συγγραφείς που επί πλέον σκηνοθετούν. Οι ηθοποιοί είναι, όπως πάντα, Έλληνες.

Φέτος παρουσιάζονται τέσσερα έργα: «Βεντακεμάδα» του Πάκο Μπεθέρα, «Fascination» της Ελένα Τορνέρο, «Κόντρα στην ελευθερία» του Εστέβα Σολέρ και «Τα μάτια» του Πάμπλο Μεσίες. Ο Ισπανός Εστέβα Σολέρ και ο Αργεντινός Πάμπλο Μεσίες θα παραστούν στα θεατρικά αναλόγια των έργων τους και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, 18.00. Είσοδος ελεύθερη

Κόντρα στην ελευθερία

Κείμενο: Εστέβα Σολέρ. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Βίλυ Σωτηροπούλου, Τάσος Κορκός, Γεωργία Αγγουριδάκη, Χαρά Κονταξάκη, Άρης Ντελίας, Ελένη Κουρνέτα, Μίνα Λαμπροπούλου, Μελαχρινός Βελέντζας, Μαρία Κυριάκογλου, Χριστόφορος Κώνστας, Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Νίκος Ιωσήπου, Σοφία Παπούλια.

Ο Εστέβα Σολέρ αρχίζει με το έργο αυτό τη νέα του τριλογία με τίτλο Τριλογία της επανάστασης, που επίσης περιλαμβάνει τα έργα Κόντρα στην Ισότητα, Κόντρα στην Αδελφότητα και Κόντρα στην Ελευθερία (τις τρεις εμβληματικές αρχές της γαλλικής επανάστασης του 1789).

Στο Κόντρα στην Ελευθερία ο Σολέρ συνθέτει, ως συνήθως, επτά έργα σε μία πράξη, για να αντιμετωπίσει με τον δικό του ανατρεπτικό τρόπο θέματα όπως η προσφυγική κρίση, η κρίση στον γάμο, η διαστροφή της ανάγνωσης, η παιδοφιλία, η κοινωνική κρίση την οποία προκάλεσε η πρόσφατη επιδείνωση της οικονομοκής κατάστασης, η «ζωή» στο Φέισμπουκ και η συνήθης διαμαρτυρία των γυναικών «δεν έχω τι να βάλω».


Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, 18:00. Είσοδος ελεύθερη

Τα μάτια

Κείμενο: Πάμπλο Μεσίες. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα. Διαβάζουν οι ηθoποιοί: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Δήμητρα Ματσούκα, Σοφία Παπαφωτίου, Αγνή Χιώτη

Η Μαριανέλα, ή Νέλα, είναι ένα κορίτσι ερωτευμένο. Ο αγαπημένος της, Πάμπλο, είναι εκ γενετής τυφλός και γνωρίζει τον κόσμο που τον περιβάλλει χάρη στην υφή, τη μυρωδιά και τη γεύση όσων πραγμάτων μπορεί να αγγίξει. Η σύγκρουση στη σχέση του έρχεται όταν μια οφθαλμίατρος, η Τσαμπούκα, διαβεβαιώνει τον Πάμπλο ότι μπορεί να τον κάνει να δει. Η Νέλα θα αντιτεθεί, γιατί φοβάται ότι ο αγαπημένος της θα πάψει να την αγαπάει όταν ανακαλύωει την εξωτερική της εμφάνιση.

Το έργο, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα Μαριανέλα του Μπενίτο Πέρεθ Γκαλντός, προσεγγίζει πολλά θέματα. Αποτελεί έναν στοχασμό γύρω από το βλέμμα, τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δούμε τους ανθρώπους και τις διαφορετικές πραγματικότητες που δημιουργεί αυτό. Το έργο όμως δομείται και γύρω από την ιδέα της αναζήτησης ενός χώρου για τον καθένα μέσα στον κόσμο, την ιδέα των εύθραυστων προσωπικών σχέσεων.

Που παιζεται

Μικρό Γκλόρια
Από 20/02 έως 27/02
κάθε Τρίτη 18:00
Ραμαζάνι στην Αθήνα 2011
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5