Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Easter Island

Ειδος: Ελληνικό
Οι μεταβάσεις στη ζωή της ηρωίδας μέσα από τα δύο μέρη της παράστασης, τη «Γλυπτική» και τη «Μεταμόρφωση». (ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Easter Island

Κεντρικό θέμα της αφήγησης η διαδρομή της κεντρικής ηρωίδας και οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής και του περιβάλλοντός της, συνυφασμένες με τους βασικούς σταθμούς της ελληνικής ιστορίας του 20ού αιώνα. Οι μεταβάσεις της ζωής από τα παιδικά της χρόνια σε κάποιο ορεινό χωριό και το βίωμα του πολέμου  στη μεγαλούπολη, την επταετία και τη μεταπολίτευση. Από τη μοναχικότητα και την εσωστρέφεια στις μεγάλες παρέες και τη δημιουργία της δικής της οικογένειας. Από την «κανονικότητα» που κυριαρχεί πλέον στη ζωή της στην ασθένεια που θα την αλλάξει για πάντα, θα την μεταμορφώσει σε κάτι τελείως διαφορετικό και απρόσμενο... Το ανθρώπινο σώμα, ως κεντρικό θέμα της παράστασης, στέκει μοναχικό και ευάλωτο, νοσεί, μετουσιώνεται αλλά δεν υποκύπτει.

Μία εικαστική παράσταση που, μοιρασμένη σε δύο μέρη, τη Γλυπτική και τη Μεταμόρφωση, περιπλέκει την κυρίαρχη σωματική δράση με τον περιορισμένο λόγο και τη μουσική ανασύνθεση παραδοσιακών ήχων με ψηφιακά μέσα, για να αποτυπώσει τη γενετήσια ανάγκη μας για μία δεύτερη ευκαιρία, μία αποκάλυψη του νησιού του Πάσχα.

Φωτογραφία: Ρίτα Τσέλα / Focus σχολή Φωτογραφίας

Πρωταγωνιστουν: Ευγενία Παπαγεωργίου, Άννα Παπαδάκη, Λύσανδρος Σπετσιέρης
Σκηνοθετης: Λύσανδρος Σπετσιέρης
Συγγραφεας: Λύσανδρος Σπετσιέρης
Διαρκεια: 90

Που παιζεται

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Από 01/02 έως 29/03
κάθε Πέμπτη 21:30
€15, 10. Στο -2
Ο Gaga εφιάλτης της Madonna
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5