Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Diavol Kommandant

Ειδος: Ελληνικό
Η παράσταση μήνυμα για μια συνεχιζόμενη Κατοχή. (ΛΥΧΝΟΣ)
Diavol Kommandant

Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο 1943-1944 της Γερμανικής Κατοχής σε μια ταβέρνα  στην Πλάκα με θέα την Ακρόπολη. Ο Λευτέρης και η Ζωή είναι δυο αδέρφια, ιδιοκτήτες της ταβέρνας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τις συνθήκες της γερμανικής κατοχής. Ο Λευτέρης φαίνεται να υποτάσσεται ενώ η Ζωή θυμώνει συνεχώς μαζί του και προσπαθεί να τον επαναφέρει στον "ίσιο" δρόμο για να αγωνιστεί κι εκείνος, συντασσόμενος στην Αντίσταση.  Τα πράγματα κλιμακώνονται οριακά καθώς ο υποδιοικητής της Γκεστάπο στην Αθήνα, Καρλ Φον Ζόριμπλε, αποφασίζει να κάνει την ταβέρνα στέκι Ελλήνων και Γερμανών όπου θα αποθεωθεί το Γ΄Ράιχ υπό τη σκιά της Ακροπόλεως. Σε όλα αυτά εμπλέκεται και η αντιστασιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι ήρωες της ιστορίας.

Πρωταγωνιστουν: Μάνος Αντωνίου, Τζίνα Δημητροπούλου, Αντώνης Τζαμαλούκας, Κατερίνα Οικονομίδη, Μπάμπης Βρακάς, Γαβρίλος Καμμά, Ιορδάνης Καλέσης
Σκηνοθετης: Μάνος Αντωνίου
Συγγραφεας: Μαριάννα Κυριακάκη
Διαρκεια: 90

Που παιζεται

Λύχνος τέχνης και πολιτισμού
Από 06/10 έως 20/04
κάθε Σάββατο 21:30
€12, 10 (φοιτητής), 8 (μαθητής, Για ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων, φορείς & συλλόγους), Δωρεάν (Για ανέργους - Με επίδειξη βεβαίωσης ανεργίας και κατόπιν συνεννόησης με το ταμείο)
Πιέσεις από την τρόικα
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5