Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

La Traviata

Ειδος: Όπερα
Όπερα σε 3 πράξεις
La Traviata

Το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Stanislavsky Nemirovich-Danchenko επιστρέφει στο Θέατρο Badminton για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi με την όπερα La Traviata. Εκατόν πενήντα συντελεστές, η συμφωνική ορχήστρα, η χορωδία και το μπαλέτο του μεγάλου μουσικού Θεάτρου της Μόσχας και μερικοί από τους σημαντικότερους λυρικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η διεθνούς φήμης σοπράνο Hibla Gerzmava στο ρόλο της Βιολέτα, αναμένεται να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό και στους φίλους της όπερας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Στις 25 Νοεμβρίου 2006, το Moscow State Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko Music Theatre, παρουσίασε στο κοινό την πρεμιέρα της παραγωγής της όπερας La Traviata, με τη μουσική του Giuseppe Verdi, λιμπρέτο Francesco Maria Piave, βασισμένο στο έργο του Αλεξάνδρου Δουμά, «Η Κυρία με τις Καμέλιες». Την παράσταση σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας Alexander Titel, την ορχήστρα διευθύνει ο Felix Kolobov, ενώ τα σκηνικά σχεδιάστηκαν από τον Vladimir Arefiev. Ήταν η πρώτη πρεμιέρα όπερας μετά την μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου της Μόσχας, που στεγάζει το Θέατρο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρεμιέρα της Μόσχας ερμήνευσε η Hibla Gerzmava, μια από τις λαμπερές ντίβες της Stanislavsky Opera. Σήμερα, έπειτα από έξι χρόνια, συνεχίζει να ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία το ρόλο της Violetta Valery.

Το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Stanislavsky και Nemirovich-Danchenko είναι ένα από τα πιο ιστορικά και σημαντικά θέατρα της Ευρώπης. Τα 90 και πλέον χρόνια ιστορίας του έχουν να επιδείξουν μια σειρά εκθαμβωτικών παραγωγών όπερας και μπαλέτου, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο παγκόσμιο θησαυροφυλάκιο της θεατρικής τέχνης. Το θέατρο που ιδρύθηκε από δύο εξαιρετικούς μεταρρυθμιστές της σκηνής - K.S. Stanislavsky και V.I. Nemirovich-Danchenko – γεννήθηκε από μια επιδίωξη ανανέωσης των τεχνών της όπερας και του μπαλέτου. Ακολουθώντας τα βήματα των ιδρυτών του Θεάτρου, πολλοί καταξιωμένοι σκηνοθέτες, μαέστροι, χορογράφοι και καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με το θέατρο, αποσπώντας πάντα διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Τη θεατρική περίοδο 2012-2013, το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Nemirovich-Danchenko, γιορτάζοντας τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901), έρχεται στη χώρα μας με 150 συντελεστές.

Συντελεστές της Παράστασης

Τζουζέπε Βέρντι

La Traviata

Όπερα σε τρεις πράξεις

Μουσική διεύθυνση – Διεύθυνση Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Στανισλάφσκι: Felix Korobov

Σκηνοθεσία: Alexander Titel

Σκηνικά: Vladimir Arefiev

Διεύθυνση χορωδίας: Stanislav Lykov

Διανομή

Violetta Valery: Hibla Gerzmava (22, 23/11), Maria Pakhar (24/11)

Alfredo Germont: Sergey Balashov, Nazhmiddin Mavlyanov

Giorgio Germont: Andrey Baturkin, Alexey Shishlyaev, Arsen Sogomonyan

Gastone: Valery Mikitsky

Flora Bervoix: Natalia Vladimirskaya

Barone Douphol : Roman Ulybin

Marchese d’Obigny: Denis Makarov

Dottore Grenvil: Dmitri Stepanovich

Annina : Valeria Zaitseva

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ

Τιμές εισιτηρίων: 30€, 45€, 60€, 75€, 90€

Φοιτητικό & Ανέργων: 20€

Πρωταγωνιστουν: Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Stanislavsky Nemirovich-Danchenko
Σκηνοθετης: Alexander Titel
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5