Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

S.M.S. δύο υστερίες πάθους – Η αίθουσα κλιματίζεται

Ειδος: Ελληνικό
S.M.S. δύο υστερίες πάθους – Η αίθουσα κλιματίζεται

Δύο μονόπρακτα σε μια παράσταση

«Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου». "Έλα να σου πω τι θα κάνουμε. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι."

Ένα από τα πρώτα έργα του Άκη Δήμου επιστρέφει ύστερα από έξι χρόνια στην αθηναϊκή σκηνή ολοκληρώνοντας τη φετινή "τριλογία" που αφιέρωσε η Σπείρα-Σπείρα στο συγγραφέα. Το σκοτεινό κείμενο με τις επιρροές από το έργο του Tennessee Williams και θραύσματα θεάτρου του παραλόγου παραθέτει τους δύο χαρακτήρες σε μία ατέρμονη αναμέτρηση. Δύο ήρωες που κάθε βράδυ επιλέγουν να παίξουν το ίδιο μονότονο και πικρό παιχνίδι αναμνήσεων ώστε να πληγωθούν και να νιώσουν ζωντανοί.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και δύο νέοι ηθοποιοί της ομάδας καλούνται να αποδομήσουν αυτό το αριστοτεχνικά λυρικό κείμενο και προσδοκούν να παρασύρουν το θεατή με τις ιστορίες των ρόλων τους. Ιστορίες που ζωντανεύουν σε ένα φαντασιακό περιβάλλον, που γκρεμίζουν τα κοινωνικά πρότυπα, που τρέφουν το αμερικάνικο όνειρο και που τρομάζουν στην ιδέα της μοναξιάς. Δύο φύσεις που αρνούνται την ηλικία τους και που παραμένουν εγκλωβισμένες στις μνήμες τους και στα όνειρα που επιβάλλει η κοινωνία.

Δύο αιώνιοι νέοι που προσπαθούν να αποδράσουν από τη γκρίζα πραγματικότητά τους και που ψιθυρίζουν ότι "Το μυστικό είναι να μη σκέφτεσαι. Να μη σκέφτεσαι και να μη θυμάσαι. Μόνο ό,τι ονειρεύεσαι να θυμάσαι."

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος

Με τους: Αθηνά Αφαλίδου και Χρήστο Γεροντίδη

 

«Η Σάντρα στο φως». "Ζουμ της κάμερας και μετά σκοτάδι."

Η παράσταση που άνοιξε το φετινό Low Budget Festival του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη και που απέσπασε τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, επιστρέφει στη σκηνή της Αθηναΐδας με τη Μαρία Κοσκινά υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Κραουνάκη. Πρόκειται για την τρυφερή, σκοτεινή και σαρκαστική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας - που, αν δεν ήταν ηρωίδα αυτού του μονολόγου, θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε μπαλάντα τής P.J.Harvey - πιασμένης στην παγίδα του έρωτά της για έναν καλλιτέχνη ερωτευμένο περισσότερο με την κάμερά του.

Είναι, επίσης, η ιστορία ενός εγκλήματος - για την ακρίβεια: το υστερόγραφό του - καθώς και η ανατομία της απόγνωσης της ηρωίδας που, άλλοτε αστεία κι άλλοτε μελαγχολικά, αφηγείται την αισθηματική της διαδρομή από μια παραλία της Σάμου μέχρι το ανακριτικό γραφείο, όπου τη συναντάμε απολογούμενη. Μια ιστορία μυστηρίου εν τέλει, όπως οι ιστορίες όλων των ερώτων μας, αιματηρές ή αναίμακτες.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης

Με τη: Μαρία Κοσκινά

 

Πρωταγωνιστουν: Μ. Κοσκινά, Αθ. Αφαλίδου, Χρ. Γεροντίδης
Σκηνοθετης: Δ. Μπογδάνος, Στ. Κραουνάκης
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5