Αναζήτηση παράστασης

  • Νέες παραστάσεις
  • Όλες οι παραστάσεις
  • Κατηγορία
  • Θέατρα
  • Περιοχές

Τέφρα και σκιά

Ειδος: Σύγχρονο
«Τέφρα και σκιά» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Με το έργο «Τέφρα και σκιά» ανοίγει η θεατρική σεζόν για το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, σηματοδοτώντας και το πέρασμα στη νέα εποχή του.

Το έργο
Ένας άντρας και μια γυναίκα. Ο Ντέβλιν και η Ρεβέκα. Και οι δυο σαραντάρηδες. Ένα ζευγάρι, παντρεμένοι ή όχι, στο τελευταίο στάδιο μιας θρυμματισμένης σχέσης. Δύο άνθρωποι.

Ένα μεγάλο δωμάτιο, το καθιστικό, σ’ ένα σπίτι κάπου στην Αγγλία. Ο κήπος πιο πέρα. Έξω σκοτεινιάζει, ενώ μέσα οι λάμπες φέγγουν όλο και πιο ζωηρά.  

Υπάρχει ένας κόσμος από παγωμένες, λασπωμένες πόλεις, έρημες αποβάθρες, συνοριακά φυλάκια, παιδιά που τ’ αρπάζουν με τη βία από την αγκαλιά των μανάδων τους. Κανείς δεν γνωρίζει αν βρισκόμαστε στην Αγγλία ή ταυτόχρονα στο Άουσβιτς, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στο οποίο οι βιαιοπραγίες ήταν, ή πραγματικά είναι ακόμη, μέρος του τοπίου.

Όπως τα περισσότερα έργα του Πίντερ, το Τέφρα και Σκιά απαιτεί μια συνολική ερμηνεία, ενώ ταυτόχρονα αντιστέκεται πεισματικά σε ερμηνείες. Απευθύνεται περισσότερο στο ένστικτο και το συναίσθημα παρά στη λογική και τη σκέψη.

Για τον Πίντερ άλλωστε, το προσωπικό και το πολιτικό ήταν πάντοτε στενά συνδεδεμένα. Σ’ αυτό το έργο, όμως, είναι πιο αλληλένδετα παρά ποτέ. 

 

Πρωταγωνιστουν: Μαρία Σκουλά, Δημήτρης Ήμελλος
Σκηνοθετης: Γιώργος Σκεύας
Συγγραφεας: Χάρολντ Πίντερ
Διαρκεια: 60

Που παιζεται

Θέατρο Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής"
Από 23/10 έως 28/03
κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 20:30
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 18:30
κάθε Τετάρτη 19:00
Τετ.&Πέμ.: €15 γενική είσοδος / €12 μειωμένο // Παρ.-Κυρ.: €17 γενική είσοδος / €14 μειωμένο
Κως
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5