Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Νομισματικό Μουσείο

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει φέτος με δια ζώσης και διαδικτυακές εκδηλώσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Παρά τις δυσκολίες διοργάνωσης ζωντανών εκδηλώσεων και σε πείσμα των καιρών, συλλογικότητες και φορείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί, εθελοντές ενεργοί πολίτες, εργάζονται πυρετωδώς για την μελωδικότερη μέρα του χρόνου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με πρωτοβουλία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έκτοτε η Ελλάδα γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η του καλοκαιριού- την 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου.

Το Νομισματικό Μουσείο πιστό και φέτος στο πνεύμα του εορτασμού συμμετέχει δυναμικά με ένα μουσικό οδοιπορικό του Παναγιώτη Καρούσου με τίτλο: «Τώρα γιορτάζει η μουσική», στο μαγευτικό κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Θεόδωρος Μπιράκος, Ρέα Βουδούρη, Θεόδωρος Παλτόγλου καθώς και η χορωδία Καλλιτεχνήματα υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Μιχαλοπούλου και την Μαριάννα Σπυράκου στο πιάνο.

Που συμβαινει

Νομισματικό Μουσείο
25/06 21:00
Νομισματικό Μουσείο
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5